Túraútvonalak fejlesztése

,,Az Éltető Balaton-felvidék turisztikai kínálatának, informatikai hátterének fejlesztése” című pályázat kapcsán A Magyar Vidék Minősége Egyesület szervezésében egy újabb műhelymunka valósult meg, mely az Egyesület turisztikai kínálatának fejlesztését és aktualizálást segíti.

A rendezvény első felében az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület jelenlegi túraútvonalai és megújult turisztikai honlapja (www.balatonfelvidekitura.hu) került bemutatásra.

A program helyszíne a Nagyi Kertje Teaház és Étterem volt, ahol a kávészünetben igazán különleges védjegyes teákkal frissülhettünk fel. A kávészünetet követve, Márkusné Vörös Hajnalka mutatta be azokat a tematikus túraútvonalakat, melyek kapcsolódási lehetőségeket biztosíthatnak az Európai Kulturális Útvonalakhoz. Ezt követően Fülöp Júlia tartott előadást a tematikus túraútvonalak létrehozásáról, fejlesztéséről és lehetőségeiről. Egy kötetlen beszélgetés során, pedig a résztvevők bemutatkozva saját tapasztalatait oszthatták meg egymással, ötletelve a turisztikai vonalon felmerülő esetleges nehézségekről és azok megoldásáról.

A szakmai programot ebéd követte, majd Fülöp Júlia vezetésével, felfedezhettük Aszófő és Tihany között húzódó egyik legérdekesebb túraútvonalat, mely során megcsodálhattuk a Kövesdi templomromot, majd az Őrtorony kilátót, végül pedig az Apáti templomromot.