Az ÉLTETŐ…

Mi itt élünk a Balaton-felvidéken. „De jó nektek!” – szokták erre mondani a Balatont szerető emberek. „Jó bizony!” – gondoljuk és mondjuk mi erre. Szeretjük a nyarakat, amikor rengeteg ember van itt, szeretjük a telet, amikor szinte „magunk vagyunk”.

Igazán szeretjük a hozzánk mindig korábban érkező tavaszt és a nálunk mindig tovább maradó őszt. Azt is bevalljuk mindig őszintén, hogy nekünk – azért – mindez mást jelent. Nem többet vagy kevesebbet: mást. Mi itt születtünk, itt tanultunk, itt alapítottunk családot és itt is maradtunk.

Olyanok is vannak köztünk sokan, akik ezért vagy azért, egyszer csak ideköltöztek és másnaptól ugyanazt érzik, mint mi: itthon vagyunk. Mi, itt vagyunk itthon, nekünk ez a hazánk. Sokat kaptunk, kapunk nap, mint nap a Balaton-felvidéktől és ezért elhatároztuk, hogy sokat is akarunk adni neki: ezért hoztuk létre 2008-ban az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület az elmúlt 15 évben partnereivel – magánszemélyekkel, szakmai- és civilszervezetekkel, önkormányzatokkal – hatékonyan együttműködve egyedülálló, széleskörű tapasztalatokat szerzett valamint kiemelkedő eredményeket ért el a fenntarthatóság és a vidékfejlesztés területén.

Bízunk benne, hogy egyesületünk munkája jelentősen javította, javítja a Balaton-felvidék hazai és nemzetközi kulturális és turisztikai ismertségét, hatékonyan segíti új munkahelyek teremtését és ezáltal az ifjabb generációk helyben maradását.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület széleskörű szakmai tapasztalatait felhasználva alakítja jövőképét és nyitott a Balaton-felvidék további fejlesztése érdekében létrejövő együttműködésekre.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület taglétszáma a 2008-as 134-ről 2023-ra 346-ra emelkedett, közülük 217 vállalkozó, 52 önkormányzat és 77 civil szervezet.
A tagok közül 99 szerezte meg a “A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyet.

A Balaton-felvidéken jelenleg 16 Éltető Pont működik, ahol az érdeklődők megvásárolhatják tagjaink termékeit.