Éltető Díjak 2023

I. Éltető Díjak: fontosnak tartjuk tagjaink eredményeinek elismerését!

II. Minden, amit az Éltető Díjakról tudni kell

III. ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület 2023-as díjainak Ajánló szelvénye


I. Éltető díjak: fontosnak tartjuk tagjaink eredményeinek elismerését!

 

Ahogyan arról az év folyamán már több alkalommal is hírt adtunk – a tagjaink által elért kimagasló eredmények elismerésére – az Éltető idén három díjat alapít. A díjak: Éltető Innováció Díj, Éltető Fenntarthatóság díj és Tóth Béla Emlékdíj. Szándékaink szerint a díjakat a jövőben éves rendszerességgel – tagjaink ajánlásai alapján – ítéljük oda olyanoknak, akik az adott évben kiemelkedő eredményt értek el az adott területen. A Tóth Béla Emlékdíj létrehozásával szeretett és tisztelt Barátunk emléke előtt adózunk, a róla elnevezett díjjal az Éltető Közösségéért végzett kiemelkedő önkéntes munkát kívánjuk elismerni.

Az idei évben átadásra kerülő díjakat Bácsi Zita keramikusművész készítette és ajánlotta fel az Éltetőnek.

Azon túl, hogy díjakkal ismerjük el tagjaink eredményeit, a díjak alapításától azt is várjuk, hogy tagjaink jobban megismerjék egymás tevékenységét, figyelemmel kövessék és értékeljék egymás munkáját, eredményeit. Bízunk benne, hogy az díjazandók által elért eredmények mögötti tudás, tapasztalat bemutatása minden tagunk számára inspiráló és hasznos élménnyé válik.
Az „innováció” és a „fenntarthatóság” az Éltető vidékfejlesztési szakmai tevékenysége során is a napjainkban szinte leggyakrabban használt két fogalom.

Célunk, hogy a működési területünkön lévő intézményeket, önkormányzatokat, civilszervezeteket, vállalkozásokat és magánszemélyeket az Éltető elmúlt 15 év során, a vidékfejlesztés területén megszerzett szakmai tapasztalataival, tudásával támogassa.

A díjazandók személyére ajánlásokat az Éltető tagjai tehetnek, az ajánló szelvényt ezen a linken találjátok: Éltető Díjak ajánló szelvény 

Kérjük, hogy az ajánlásokat a kozpont@balatonleader.hu címre küldjétek.

Az ajánló szelvények kitöltésére az alábbi űrlapon is van lehetőség: Ajánló szelvény űrlap

Az ajánlások beérkezésének határideje: 2023. október 1. és 31. között. 

A díjakkal kapcsolatos részletes tudnivalókat ezen a linken találjátok: Minden az Éltető Díjakról

 


II. Minden, amit az Éltető Díjakról tudni kell

 

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a 2023-as évben három díjat alapít, amellyel a jövőben tagjainak munkáját kívánja elismerni.

„Tóth Béla emlékdíj – 2023”: A díj célja az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület közössége érdekében, 2023-ban végzett példaértékű önkéntes munka elismerése, amely igen jelentős hatással van az Éltető társadalmi szervezetként történő működésére és közösségi jellegének erősödésére. A díj létrehozása tisztelgés Tóth Béla emléke előtt.

„Éltető Innováció Díj – 2023”: A díj célja az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület tagjai által 2023 év folyamán létrehozott olyan jelentős innováció, fejlesztés, új gyakorlati megoldás, új koncepció megvalósításának elismerése, amely jellegénél fogva alkalmasnak bizonyul az adott terület igen jelentős, tervezhető, gyors és hatékony fejlesztésére.

„Éltető Fenntarthatóság Díj – 2023”: A díj célja az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület tagjai által 2023 év folyamán a környezeti fenntarthatóság érdekében végzett igen jelentős tevékenység vagy eredmény elismerése.

Az idei évben átadásra kerülő díjakat Bácsi Zita keramikusművész készítette és ajánlotta fel az Éltetőnek.

Technikai tudnivalók:

A díjak a jövőben éves rendszerességgel kerülnek odaítélésre.

Az Éltető tagjai a díjazandók személyére vonatkozó, előzetes ajánlásaikat az erre a célra létrehozott „Ajánló szelvények” kitöltésével tehetik meg. Az ajánlószelvény a Éltető Díjak ajánló szelvény linken található.

Az ajánlószelvény tartalmazza

  1. a díjra jelölt személy/szervezet megnevezését;
  2. az ajánlás indoklását;
  3. az Ajánló nevét;

Az ajánlások október 1. és 30. között e-mailben kozpont@balatonleader.hu címre tehetők meg.

A díj odaítéléséről – az Éltető tagjainak előzetes ajánlásai alapján – Éltető elnöksége dönt.
A díjak ünnepélyes átadására az év végén kerül sor.
A díjakat ,,Éltetős” magánszemélyek és szervezetek is kaphatják.
A díjakra magánszemélyek és szervezetek is tehetnek ajánlatot. (a szervezet ajánlása is egy darab ajánlatnak számít)
Egy személy vagy szervezet egy-egy adott kategóriában csak egy ajánlást tehet.

Az Éltető Díjakkal kapcsolatos cikkünk: Éltető Díjak
Az Ajánló szelvények innen tölthetők le: Éltető Díjak ajánló szelvény
Az ajánló szelvények az alábbi űrlapon is kitölthető: Ajánló szelvény űrlap

 


III.ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület 2023-as díjainak Ajánló szelvénye

 

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a 2023-as évben három díjat alapít, amellyel a jövőben tagjainak munkáját kívánja elismerni.

  1. „Tóth Béla emlékdíj – 2023”: A díj célja az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület közössége érdekében, 2023-ban végzett példaértékű önkéntes munka elismerése, amely igen jelentős hatással van az Éltető társadalmi szervezetként történő működésére és közösségi jellegének erősödésére. A díj létrehozása tisztelgés Tóth Béla emléke előtt.
  2. „Éltető Innováció Díj – 2023”: A díj célja az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület tagjai által 2023 év folyamán létrehozott olyan jelentős innováció, fejlesztés, új gyakorlati megoldás, új koncepció megvalósításának elismerése, amely jellegénél fogva alkalmasnak bizonyul az adott terület igen jelentős, tervezhető, gyors és hatékony fejlesztésére.
  3. „Éltető Fenntarthatóság Díj – 2023”: A díj célja az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület tagjai által 2023 év folyamán a környezeti fenntarthatóság érdekében végzett igen jelentős tevékenység vagy eredmény elismerése.

Az idei évben átadásra kerülő díjakat Bácsi Zita keramikusművész készítette és ajánlotta fel az Éltetőnek.

A javasolt díj megnevezése:

  • „Tóth Béla emlékdíj – 2023”
  • „Éltető Innováció Díj – 2023”
  • „Éltető Fenntarthatóság Díj – 2023”

A díjra jelölt személy/szervezet megnevezése, bemutatása: (400 leütés) (…)

Miért javaslom díj odaítélését? (400 leütés) (…)

Ajánló személy/szervezet neve: (…)

Tájékoztatás: A díjakat magánszemélyek és szervezetek is kaphatják. A díjakra ajánlatot magánszemélyek és szervezetek is tehetnek. (a szervezet ajánlása is egy darab ajánlásnak számít) Egy személy vagy szervezet egy-egy adott kategóriában csak egy ajánlást tehet. A díj odaítéléséről – az Éltető tagjainak előzetes ajánlásai alapján – az Éltető elnöksége dönt. A díjak ünnepélyes átadására az Éltető év végi rendezvényén kerül sor.

Az Ajánlószelvény kitölthető verziója innen letölthető.

Az Ajánló szelvényeket 2023. október 1. és 30. között várjuk a kozpont@balatonleader.hu címre.

Az ajánló szelvény az alábbi űrlapon is kitölthető: Ajánló szelvény űrlap
Az Éltető Díjakkal kapcsolatos cikkünk: Éltető Díjak

Minden, amit az Éltető Díjakról tudni kell: Minden az Éltető Díjakról