Sümegi Szüret

Az idei évben szeptember hónap több izgalmas programot tartogatott számunkra. A Völgyhétvégék mellett szeptember 12-én a sümegi szüreti fesztiválon gasztropikniket szerveztünk, amelynek keretében több érdekes programrésszel népszerűsítettük “A Vidék Minősége” védjegy projektünket.

A rendezvény során Szőke András, vendégséf készített lencsés pörköltet a látogatók számára. Az ételhez az alapanyagokat védjegyes helyi termelők biztosították: a marhahúst a Tekeresvölgyi Családi Birtok, a lencsét Ódor Imre Nemesvámosról, a fokhagymát Arany Sándor szintén Nemesvámosról, a bort a sümegi Egly Szőlőbirtok és Borászat, a zöldségeket Hettyei Attila sümegi őstermelő és az ételhez a kísérő pékárut Simon Ferencné adta Sümegprágáról.

Emellett helyi termék kóstolóra is sor került: az érdeklődök a nyárias melegben Bella Manufaktúra szörpjeivel olthatták szomjukat, megkóstolhatták a Sümegtej és a Sebestyén Családi Gazdaság különleges sajtjait, a Kalla Natúr Élelmiszerek páratlan konyakos kolbászát, Pepo Papa nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges tökmagolaját, a Bakos mézet és a Bébic Szociális Szövetkezet jellegzetes lekvárjait. A helyi termékek mellett kézműves programokkal színesítettük az ünnepséget: Bresztyenky Zsuzsanna jóvoltából ki lehetett próbálni a gyapjúfonást, bemutatót tartottak a nemeshanyi hagyományőrző csipkebarátok csoport tagjai, a Rendeki Kézműves Porta pedig a kovácsolás és csuhéfonás rejtelmeibe engedett betekintést.

A Famulus Vidékfejlesztési Egyesület részéről Oszkai Virággal vászontáskákat lehetett dekorálni. A rendezvényt vidám táncházzal zártuk. A programot Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében került megvalósításra.

A rendezvényen készült többi fotókat megtekinthetik Facebook oldalunkon.