Völgyhétvégék

Idén a már megszokott 10 napon át tartó Művészetek Völgye Fesztivál helyett, Völgyhétvégék kerültek megrendezésre a kialakult vírushelyzet miatt. A programsorozatok 4 hétvégén zajlottak, melyek közül kettőn az Éltető Udvara is kinyitotta kapuit. Udvarunk szeptember 3-6. és 11-13. között várta a látogatókat.

A völgyhétvégéken a „Vidék Minősége – Éltető Balaton felvidék” védjeggyel rendelkező kézművesek, kistermelők és őstermelők kínálták szebbnél szebb, finomabbnál finomabb portékáikat. A vásári forgatagban megtalálhatóak voltak a természetes kozmetikumok az Ana Naturfarmtól, a Bakos Méhészet termékei Csabrendekről, levendulás különlegességek a Dörgicsei Levendula Majortól, lekvárok szörpök és pálinkák a Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészettől, kerámia ékszerek Ottmár Dórától, tökmagolaj a Peiba Kft-től (Pepo Papa), sajtok a Royesfarmtól, Balaton-felvidéki borok a Tagyon Birtoktól. Az Együtt a Jövőért Halimbán Egyesület által gyógynövény felismerő verseny keretein belül megismerhették a helyi gyógynövényeket. 

A rendezvényen lehetőséget biztosítunk minden évben más LEADER csoport bemutatkozására is. Ismét jelen voltak a Bakonyi Helyi Márka (Nika Ásvány ékszer, Vikta Kézműves Műhely) képviselői.

A Nemeshanyért Egyesület és a helyi Hagyományőrző csipkebarátok csoportja most is meglátogatta udvarunkat és csipkebemutatót tartottak, melynek során betekintést nyerhettünk, hogyan készül a nemeshanyi, a halasi, a karcagi és a balatonendrédi csipke.

A vásári forgatag mellett népi játékokkal, vetélkedőkkel és táncházzal készültünk. Így mindenki megtalálta a kedvére való szórakozási lehetőséget.