„Helyből Jobb!” fórumot tartottak Balatonfüreden

A szakmai fórumsorozat újabb állomásához érkezett, ezúttal 2016. november 9-én, Balatonfüreden került megrendezésre. A rendezvényt a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közös szervezésben valósította meg.

A program részletesen érintette a kistermelői élelmiszertermelés, – előállítás és – értékesítés feltételeit, a helyi élelmiszerek jelölési szabályait.

A résztvevők megismerhették a Nemzeti Parki védjegyrendszert, az értéktárak, helyi értékek fenntartásának, megőrzésének szükségességét és felvilágosítást kaptak az adózással kapcsolatban is.

A szakmai előadások után Tóbel János, Halimba polgármestere és a HerbaPorta vezetője, Kovács Beáta, a Búzalelke Pékesség megálmodója, és Nagy Anett – A Vidék Minősége Éltető Balaton-felvidék védjegyes bonbonok készítője vezette be a hallgatóságot a kistermelői lét rejtelmeibe.

A kerekasztal-beszélgetéssel záruló tájékoztató fórum kiemelt célja a szakmai ismeretek bővítése, mélyítése, illetve a felmerülő kérdések megválaszolása volt.
A programon elhangzott előadások a www.helyboljobb.hu oldalon megtekinthetőek, letölthetőek.