Bemutatjuk legújabb Éltető védjegyes tagjainkat!

Kőház, Balatoncsicsó, Fazekas Zsuzsanna

Miért tartottad fontosnak, hogy megszerezze az Éltető védjegyet?

Már évek óta van helyi termék polcunk, ami egy Éltető Pont, és tagjai vagyunk az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnek – szóval márcsak a védjegy hiányzott a gyűjteményből – ráadásul jól mutat majd a védjegyes tábla a falon 🙂

A helyi termék polc jól demonstrálja a térség ízeit, csaknem mindenki védjegyes már, akinek a termékeit áruljuk. Most rajtunk a sor.

 

Hogy ment a védjegyeztetés folyamata?

Meglepően gyorsan kijött a bizottság, és szerencsére mindent rendben találtak. Vidékfejlesztéssel foglalkozó szakemberként nagyon igyekeztünk, hogy minden szabályosan legyen intézve a szállás kapcsán is, úgyhogy nem érték a bizottságot meglepetések.

 

Mit vársz a védjegy használatától?

Ennek leginkább közösségi jelentősége van, nem hiszem, hogy a forgalmunk ettől jelentősen emelkedne. Inkább csak még egy kapocs, ami az Éltető közösségéhez fűz. De ha látszik egy vállalkozáson, ha mégoly kicsi is, hogy be van ágyazva helyben, együttműködik a többiekkel, az bizalmat ébreszt a vendégekben.

 

Hol találkozhatnak az érdeklődők a vendégházzal?

Szállásunknak van honlapja (www.ruralcottagebalaton.com), és facebook lapunk (Kőház néven), de a leggyakrabban a Google maps-en találnak ránk az érdeklődők.

 

Webshopban, esetleg?

A honlapunkon online is lehet foglalni, de persze szállásközvetítőt is használunk (Airbnb-t példul).

 

Ha a legfontosabb dolgot kellene kiemelnie a vendégházzal kapcsolatban, mi lenne az?

Talán az, hogy a Kőház nem egy tipikus balatoni kiadó ház: mivel a magunk örömére alakítottuk ki, és formáljuk folyamatosan, szerintem lassan már saját lelke van 🙂 Mindig újabb tárgyak és bútorok kerülnek bele, általában régi darabok a falubeli és Nivegy-völgyi házakból. Ezeket felújítjuk és új funkciót, új életet kapnak. De felhasználtuk az épületből kikerült régi gerendákat is: lépcső lett belőlük, meg tálaló pult. Egy több mint 100 éves házban játszunk a régi dolgok adta lehetőségekkel…. a valamikori istállóajtó az irodarész bejáratává lényegült, a hajdani gépszínből loftos nappali lett. Igyekszünk családi örökséget vagy helyi dolgokat használni: még a szezonális dekorációs is jórészt a kertből kerül ki: a teraszon levendulát szárítunk és mogyoróból készítettünk ajtódíszt.

Kedves, Zsuzsi!

Őszintén gratulálunk az Éltető védjegy megszerzéséhez, sok sikert kívánunk!