Bemutatjuk legújabb Éltető védjegyes tagjainkat!

Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészet, Dénes Ildikó:

Miért tartottad fontosnak, hogy megszerezze az Éltető védjegyet?

2019 óta családommal tagjai vagyunk az Éltető Balaton-felvidék Egyesületnek. Málna, szamóca prémium lekvárjaink, szörpjeink és pálinkáink is elnyerték a védjegy minősítést. Ezzel a védjeggyel fémjelzett termékeink egyediséget és minőségi megkülönböztetést – egyben garanciát adnak termékeinknek. Ezáltal nagyon népszerűek szerte az országban, és külföldről is vannak törzsvásárlóink. Az egyesület összefogja, patronálja a tagjait, szinte családként funkcionál…. és persze jó érzés ehhez a családhoz tartozni. A közösség ereje és egymás ajánlása is hatalmas reklámértékkel bír. Most, hogy a bonbonjaink is és Tálodi Kecskefarmos kecskesajtjaink is védjegyet érdemeltek úgy gondolom, hogy az Egyesületnek köszönhetően, sokkal nagyobb ismertségre tesznek/teszünk szert.

 

Hogy ment a védjegyeztetés folyamata?

A már használatban levő védjegyes termékeink mellé termékpaletta bővítés miatt kezdeményeztük a bonbonokra és a kecsketejes termékekre is a védjegyezést. A bonbonkészítés hűvös temperált helyen zajlik, megismerkedtek a védjegytanács tagjai a bonbonkészítés módszerével, díszítés módokkal, és töltelékkészítéssel. Azzal, hogy is kerülnek bele a saját termékeink (lekvár, pálinka) a bonbonba. Majd a kollégák megtekintették a Tálodi Kecskefarm gazdaságunkat, ahol gazdasági és hobbi állataink is élnek, megnézték a fejési technológiát, majd a műhelyben a sajtkészítési folyamatokat beszéltük át, és sajtkóstolóval zártuk a termékek ismertetését.

 

Mit vársz a védjegy használatától?

Úgy gondolom, hogy a védjegy használatával termékeink ismertebbek, népszerűbbek lesznek. Az újabb védjegyes termékek erősítik a korábban már minősített kézműves lekvárokat, szörpöket és pálinkát is. Könnyebben elnyerik a vásárlók bizalmát, élvezhetjük az egyesület népszerűsítését.

 

Hol találkozhatnak az érdeklődők a termékeiddel?

Megjelenünk minden nagyobb vásárban, mint Veszprémben, Balatonfüreden, Tapolcán, Szigligeten, Kapolcson a Völgyben, a népszerű Bakony Expo-n, nyaranta termelői piacokon, és saját értékesítési pontjainkon Balatonfűzfőn és Nagyvázsonyban.

 

Webshopban, esetleg?

A Webshopunk kialakítása folyamatban van, hamarosan innét is lehet rendelni a termékeinkből.

 

Ha a legfontosabb dolgot kellene kiemelnie a védjegyes termékeivel kapcsolatban, mi lenne az?

Saját magunk által vegyszermentesen megtermelt gyümölcsökből szívvel lélekkel készített kézműves termékek prémium minőségben. Szeretettel, gondoskodással nevelt egészséges állatok, gyógynövényekkel teli legelőn legeltetve. Kiváló minőségű tejükből készített tejtermékek, sajtok.

 

Kedves, Ildikó!

Őszintén gratulálunk az Éltető védjegy megszerzéséhez, sok sikert kívánunk!