Az idei Völgy, ahogy az Éltetősök megélték: Molnár Heni!

Hányadik Völgy volt ez neked, mi volt a véleményed az idei Völgyről?

2018 őszén kezdtem dolgozni az Egyesületnél, így abban az évben lemaradtam a Völgyről, de a következő évtől minden Éltető Völgyben részt vettem, így ez volt az 5. fesztiválom. Mindegyik Völgy valami miatt egy kicsit más, az ideiről elmondhatom, hogy nagyon mozgalmas volt, rengetegen keresték fel az udvarunkat és sok visszatérő látogató is keresett minket. Jó érzés, hogy ilyen sokan szeretik az udvarunk hangulatát és azt a sok értéket, amit az egyesületünk képvisel.

 

Mik azok az elvek, tapasztalatok, ami alapján összeállítjátok egy-egy Völgy programját?

Fontosnak tartjuk, hogy meghallgassuk a résztvevők véleményét. Több olyan észrevétel, javaslat érkezik mindegyik évben, ami segít egyre jobban formálni az aktuális programokat és azok lebonyolítását. Figyelembe vesszük, hogy az udvarunkban kicsik és nagyok is egyaránt megtalálhassák a kedvükre való programot.

 

Mik voltak az idei Völgy legnépszerűbb programjai?

Szerintem elmondható, hogy mindegyik programunkra jellemző volt a nagy érdeklődés. Az első napokban szinte teljesen betelt a jelentkezési létszám a bor- és pálinkakóstolókra, ahol a Balaton-felvidék borait és pálinkáit ismerhették meg a résztvevők. Emellett a kézműves programok is telített létszámmal valósultak meg, hiszen nem mindennapi kézműves termékeket készíthettek a jelentkezők.

Ezenfelül sokan keresték a táncházunkat és a népi játékokból összeállított vetélkedőket is.

 

Mi volt az, ami az idei Völgyből a legélénkebb emléked marad?

Nehéz kiemelni egy konkrét emléket, mert ez a 10 nap egy teljesen másfajta munka. Kiszakadunk egy időre az irodai munkavégzésből és az egyesületen belül egy kisebb közösséggel töltjük ezt az időszakot, ahol folyamatosan sok-sok izgalom és élmény vár ránk. Ha választani kell az élmények közül, talán, azt mondanám a legélénkebb emléknek, hogy az Éltető Völgy csapatának az eső sem lehet akadály. Az utolsó nap a szomorkás idő ellenére is egy kisebb csapatépítőt tartottunk az Éltető udvarban. A teraszt hangulatosan berendeztük és palacsintasütőt ragadva elkezdődött a palacsintagyártás. A közös program, a beszélgetések, a hangulat megmutatta, hogy milyen szuper közösség alakult ki ebben a 10 napban.

 

Heni, köszönjük az interjút! És nagyon köszönjük azt az aprólékos, pontos munkát, amit napról-napra végzel. Külön köszönet a sok mosolygásért, jókedvért és azért, hogy mindig minden azonnali kérésre, hirtelenjött dologra tudsz – valami boszorkányos módon – időt varázsolni és pikk-pakk megcsinálni!