Az idei Völgy, ahogy az Éltetősök megélték: „A Zsani”!

Hányadik Völgy volt ez neked, mi volt a véleményed az idei Völgyről?

2015 tavasza óta dolgozom az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnél, és már akkor is lehetőséget kaptam, igaz egy rövidebb időre, hogy betekinthessek az Éltető Völgy mindennapjaiba. Már akkor magával ragadott ez a kis közösség. Így már elmondhatom, hogy ez volt a kilencedik évem, de az idei teljesen más volt a korábbiakhoz képest. Elmondhatjuk, hogy évről évre egyre több a látogató a Művészetek Völgye fesztivál alatt, így egyre többen térnek be udvarunkba. Sikerült olyan programokat szerveznünk, ami az udvarunkat élvezhetővé tette bármely korosztály részére, így a népszerűsége is nő. Az változékony időjárás is eléggé színessé tette, de az esős időjárásnak is megvolt a maga szépsége, csapatépítő ereje. 

 

Mennyi munkával jár számotokra egy ilyen Völgy időszak?

Ezt nehéz lenne megfogalmazni, de nem is az a lényeg, hogy mennyi munkával, energiával jár, hanem az, hogy ez a 10 nap számunkra egy más világ, más közösség, mely kizökkent a szürke hétköznapokból. A munkaszervezet maximálisan kiveszi részét, mind az előkészületekben, szervezésben, lebonyolításban, utómunkákban. A résztvevő tagoknak is szeretném megköszönni a közösséghez való hozzáállását, együttműködésüket. És nem utolsó sorban, de szeretném megköszönni a kis családomnak, hogy végig mellettem voltak, támogattak, és férjemnek külön köszönöm mind a berendezésben, mind a bontásban nyújtott önzetlen segítségét.

 

Honnan tudjátok lemérni, hogy sikeres-e egy-egy Völgy?

Szerintem minden Völgy sikeres, és ez mindig attól függ, hogy milyen szempontból nézzük. Külön kell néznünk az Éltető szempontjából, például mennyi emberrel sikerül megismertetni tevékenységünket, de ha már az udvarba látogatók száma látványosan évről évre nő, ez magával hozza, hogy a résztvevő védjegyes kiállítók népszerűsége, forgalma is nagyobb lesz. Nagyon sok a visszatérő gyermekes család is, akik a népi játékok, programok népszerűsége miatt évről évre látogatják udvarunkat.


Mi volt az, ami az idei Völgyből a legélénkebb emléked marad?

Maga a 10 napos Völgy egy teljesen más napokat hoz az életünkbe. Konkrét élményt nem is tudnék kiemelni, az egész rendezvény tele van élményekkel, de nagyon jó érzés számomra, hogy vannak olyan ismerőseim, barátaim, akik, ha kilátogatnak a Művészetek Völgyébe, mindenképpen bejönnek az Éltető udvarba, hogy találkozhassanak velem. A másik, amit kiemelnék, hogy mivel az utolsó napra nem volt biztosított az ebédünk, ezért a teljes csapat összefogott, és az esős időnek is köszönhetően, jó kis csapatépítő programként zártuk a 10. napot. 😊

Köszönjük az interjút Zsani! És külön köszönjük azt, hogy mindig bizalommal fordulhatunk hozzád a válaszért és megoldásért, ha felmerül, hogy 3 vagy 4 vagy 5 vagy 6 vagy 7 évvel ezelőtt az a valami, aminek ma már a nevére sem nagyon emlékszünk, az mikor és hogyan is volt, és mi volt az, amit akkor csináltunk, hogy végül mindig minden jól sikerüljön! Te vagy a mi lexikonunk!