Tájépítész hallgatók tanulmányútja az ÉLTETŐNÉL: központban a vidékfejlesztés!

2023.10.20-án a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem tájépítész hallgatói látogattak el hozzánk azzal a céllal, hogy megismerjék az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület vidékfejlesztési tevékenységét. A tanulmányút során a hallgatók először Sümegre utaztak, ahol szakmai előadás keretében tájékoztatást kaptak az ÉLTETŐ immár 15 éves működéséről, főbb projektjeiről és jövőbeli terveiről. Majd egy rövid séta keretében Sümeg belvárosát tekintették meg. Ezt követően a csapat Megyerre utazott, ahol Komendánt Inke, polgármester asszony mesélt Magyarország legkisebb településének történéről és arról, hogy jelenleg milyen turisztikai lehetőségekkel tudják ezt a kis falut élhetővé tenni és szép képét megőrizni. Megyer jelenleg egy nyugodt, természetközeli, mégis alkalmanként nyüzsgő kistelepülés, egy igazi kis ékszerdoboz.

Délután a csoport a Balaton felé vette az irányt, amely során Balatonakali település nevezetességeit, mint a halösvényt, magtárházat és régi épületeket tekintették meg. A nap zárásaként pedig a FÉK Üzletházat vették célba, amely a legnagyobb Éltető Pontként működik a térségben és számos kitűnő minőségű, Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyes termékeket lehet itt vásárolni.

A tanulmányút során tartalmas és hasznos információkkal térhettek haza a hallgatók a vidékfejlesztés témájában.

Köszönjük, hogy 2016 óta ismét az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet választottak szakmai terepgyakorlatuk helyszínéül.