Pihenés, kikapcsolódás, Balaton felvidék…

Zeg-zugos völgyek, szelíd dombok, meredek hegyoldalak, az apró falvak rejtett kincsei. Ízek, illatok, színek. Ez mind csak Rád vár!

Ha szeretnénk kiszakadni a városi mindennapok nyüzsgő, rohanó pörgéséből, értéket kutatnának, fontosnak tartjuk a kultúránk megőrzését, a Balaton felvidék számos településén, egy helyen megtalálhatjuk mindezt. A Balaton felvidék kimagasló a szőlőtermesztésben és borkészítésben így, ha elindulunk felfedezni a térséget több helyen is megkóstolhatjuk a finom borokat és gyönyörködhetünk a tájban. Egy ilyen borvidék Paloznak, Csopak és Lovas környéke is. Paloznak a Balaton-felvidék hagyományos faluképének megőrzéséért megkapta 1998-ban a Hild díjat. Érdemes egy nagy sétát tenni a településen, megismerni a nevezetességeit eközben a hagyományos falusi hangulat teljesen magával ragad. A település szomszédságában található Lovas mely a Királykút völgyének kapujában fekszik. Ha a településen túrázunk érdemes megnézni a festékbánya kiállítást. 1951-ben fedezték fel a község határában. Ha szeretnénk kipihenni a túrázást, érdemes betérni a Vámosi Pincéhez, ahol nem csak egyszerűen borokat kóstolhatunk, de borvacsorán vagy akár lovaskocsis borkóstolón is részt vehetünk.

A megszokottakhoz hasonlóan idén is elkészült nyári turisztikai ajánlónk, melyben térségekre bontva további túraleírásokat és védjegyes ajánlásokat találhatok.

Még több izgalmas lehetőségért látogassatok el a www.balatonfelvidekitura.hu oldalra.