Harmóniában a természettel
8452 Halimba, Dózsa Gy. u. 28.
+36 30 227 6966
herbaporta@gmail.com
www.herbaporta.hu
Tóbel János a mezei fűszerek mestere.
Ha épp degeszre ettük magunkat, akkor is kedvet kapunk az evéshez már a főzés közben, olyan élvezettel és jó kedéllyel főz. Igazán jó nála vendégnek lenni.
János leginkább azokra az ételekre büszke, amelyhez minden alapanyagot saját maga termel meg. Ilyenek pl. a tárkonyos raguleves, tejszínes csirkemell csíkok póréhagymával és a töltött paprika. Ezen felül van azonban számos olyan étel is (pl. frissensültek), amelyet igénynek megfelelően egyedi íz-világú fűszereivel készít. Portájának sajátossága a herbárium, a saját maga által megtermelt, gyűjtött gyógy- és fűszernövények.
Az étkezést, vásárlást nála akár egy rögtönzött gyógynövény túrával, vagy mini képzéssel is egybeköthetjük, hiszen végzettségét illetően gyógy- és fűszernövény termesztő is.
Aki termékeit kóstolja nem csalódik…. vagy mégis… talán abban, hogy a mezei fűszerek is ínyenceknek való íz-világot kölcsönöznek az ételnek, nem csupán napjaink ízfokozóval kevert bolti ételízesítői.
Egyik legfőbb partnere a szintén védjeggyel rendelkező halimbai Ezüstfenyő Turistaszálló.
Termékek
- lekvárok (cseresznye, szilva, eper, fekete szeder, körte, sárgabarack),
- szörpök (fekete szeder, levendula, bodza, kakukkfű, menta),
- savanyúságok (pl. uborka, almapaprika, paradicsom, friss saláták),
- vadontermő és termesztett gyógynövények, fűszernövények (bazsalikom, zeller, kakukkfű, borsikafű, stb…)
- tojás,
- ételízesítő
Szolgáltatások
- Falusi vendégasztal – harmóniában a természettel
- Halimba környéki gyógynövények bemutatása az adott időszaki termésnek, virágzásnak megfelelően
- Önfenntartó háztáji gazdálkodás bemutatása, népszerűsítése a portán megvalósuló zöldségtermesztésen és kisállat tartáson keresztül, komposztálási ismeretek
Szezonális kínálatok
- Téli falusi disznóságok vendégasztala
- Szüreti ízek vendégasztala
- Nyári kakukkfüves vendégasztal
- Gyógynövény szezonhoz illeszkedő tematikus napok: bodzavirágzás – szörp készítés Mentából készíthető finomságok, a csipkebogyó és felhasználása, elkészítési lehetőségek.
- Gyümölcs szezonhoz kapcsolódó befőző suli, házi savanyúság tartósítás.
Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem gazdálkodnak is, illetve főállású munkahelyükön dolgoznak.
Ha vásárolni szeretne, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!