Hamarosan újabb védjegyesei lesznek az Éltetőnek

A 2008-ban alapított Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 2014-ben hozta létre ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyet.

A „Vidék Minősége” azaz „Rural Quality” nemzetközi védjegy egyes európai régiók, térségek különleges minőséget képviselő vállalkozásainak megkülönböztető védjegye.

A védjegyet kiváló minőségű terméket előállító, szolgáltatást nyújtó vállalkozók, kistermelők, magánszemélyek igényelhetik, akik megfelelnek a minősítési szabályzatnak.

A Vidék Minősége védjegyrendszer célja, hogy a védjegy minősítési eljárásnak történő megfelelésen keresztül növelje a védjegyet szerző helyi termelők és szolgáltatók versenyképességét és népszerűsítse tevékenységüket. Minden évben április 30-ig – egy adatlap kitöltésével – lehet  jelentkezni ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegy minősítési eljárására.

A folyamat következő lépését a szakma specifikus adatlap kitöltése jelenti, melyet a védjegyet igénylő már az ÉLTETŐ munkaszervezetének tagjával közösen tölt ki.

Ezt követően történik a védjegyet igénylőnél a helyszíni szemrevételezés, melyet minden alkalommal az ÉLTETŐ Védjegy Tanács tagja és a munkaszervezet egy-egy tagja végez. Idén Tóbel János, a védjegytanács elnöke és Orbánné Polgár Zsanett végezte a helyszíni szemrevételezést.

A mostani szemrevételezések Dörgicsén és Nagyvázsonyban zajlottak, előbbinél mandulakészítmények készítése, lekvár- és szörpkészítés, utóbbinál a sajt- és bonbon készítés volt a védjegyeljárás tárgya.  

A most zajló védjegyeztetési folyamat következő lépése a Térségi Védjegy Tanács döntése lesz, mely meghatározza, hogy a jelentkezők használhatják-e a jövőben ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyet.

Bővebben ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyről: www.eltetovedjegy.hu