Ferenc Pince Csárda

Ferenc ízőrző

8237 Tihany, Cser-hegy 9.
+36 87 448 575
+36 20 942 3987
tihany@ferencpince.hu
www.ferencpince.hu

Nyitva tartás:

március 15-től novemberig 12:00-23:00 KEDD szünnap
téli időszakban csoportos bejelentkezés alapján

 

A Ferenc pince a 17. századtól apáról-fiúra száll. Ősök és gyermekeik tisztelettel, szeretettel őrzik a családi hagyományokat és folyamatosan fejlesztik a családi pincét, illetve csárdát. Az utódok a családi örökség megőrzésén túl, a minőségre olyan mélységig ügyelnek, hogy a Csárdában készült ételek jelentős része saját maguk által előkészített alapanyagokból áll.

A Csárda, a vállalkozás a hozzájuk tartozó kis feldolgozóüzemben saját munkatársakkal dolgozza fel a húsárut, készítik elő a tőkehúst, a halat, lekvárt, szörpöt a konyhai, vendéglátási felhasználásra. Ezzel hozzájárulnak a munkatársak egész évi alkalmazásához is, hiszen szezonon kívül piacon értékesítik ízőrző termékeiket. Közvetlenül a vidéki kistermelőkkel ápolnak jó kapcsolatot az állati és növényi alapanyagok beszállítására, hogy a lehető legjobb, háztáji termékeket tudják kínálni vendégeiknek. Az Ízőrző termékek többségét értékesítik is a balatonfüredi piacon.

Borászkodásuk szintén minta értékű, hiszen ezen a területen sem csupán a bor kínálására, értékesítésére koncentrálnak. Boráriumukban teljes képet kaphatunk a korábbi korok borászatáról, és fokozott figyelmet fordítanak a Tihany és környéke borkultúrájának, fajta-jellemzőinek megismertetésére.

Ferenc Ízőrző termékei valóban őrzik a kistermelői jellegű íz világot. Csárdájában a legnagyobb kihívás az étel kiválasztása, mert ki tudna könnyen dönteni, hogy a nemzeti parkban legelt szürkemarha-borjút, a magyar házi sertés kitűnő felsálját, vagy a Ferencék által füstölt halat kóstolja meg éppen, rövid kirándulásuk alatt.

Fedezze fel Ön is a vidéki, a hazai ízeket és térjen be újra és újra, hogy megkönnyítse a választást ?! Miért számít minőséginek? Punk Ferenc csak minőségi alapanyagokat használ, főleg háztáji termelésből. A legtöbb háztáji gazdálkodóval külön szerződést is köt, így biztosan tudja, hogy mivel etetik az állatot, amelyet saját kis feldolgozójukban dolgoznak fel konyhakészre. A termelésben a természetbarát technológiákat részesítik előnyben, a szőlőnél zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak.

A csárdában saját készítésű italokat kínálnak, még házi kenyeret is találunk náluk. Fokozottan ügyelnek arra, hogy Magyarországról, azon belül pedig lehetőleg a közvetlen környékről származó alapanyagokat használjanak. Miért része az éltető Balaton-felvidék zöld turisztikai kínálatának? Punk Ferenc és családja kínálatában olyan ételek és italok szerepelnek, amelyek a vidéki táji értékek, a hagyományos gazdálkodási módok megőrzését nagyban elősegítik.

Alapanyagaik beszerzésénél nagyrészt környékbeli, kistermelői termelésre helyezik a hangsúlyt. Ez meglátszik mind a történelmi múltra visszatekintő nádtetős éttermen és a pincéken is, melyeket pár éve renováltak az eredeti jegyek megtartásával. A Ferenc Ízőrző termékeinek alapanyagai nagyrészt helyi és környékbeli gazdák portáiról származnak.

Termékek

  • Fehérborok: Olaszrizling, Juhfark, Irsai Olivér, Savignon, Tramini, Szürkebarát, Muskotály, Furmint
  • Vörösborok:Cabernet Franc, Cabernet Savignon, Portugieser, Kékfrankos, Merlot
  • Rosé
  • Szőlőmag őrlemény

Szolgáltatás

vendéglátás borkóstolás 40 km-es körzetben kitelepülnek rendezvényekre is

Ferenc ízőrző termékei

  • Prémium virsli, párizsi, kenőmájas, parasztmájas, hurka (véres és májas), kolbász (grill, tihanyi páros), abált tokaszalonna, abált fejhús, tihanyi darabos szalámi, sonka (mangalica, nagy fehér), szalonna, szalámi (5 féle), disznósajt
  • Tejtermékek: sajtok (gazdáktól vásárolt tejből), friss sajtok, parenyica, félkemény és kemény sajtok, ízesített sajtok (kék szőlőmag őrleményes, ibolyás sajt, mandulavirágos, orgonás sajt,…)
  • Szörpök: orgona, bodza, levendula Lekvár: szőlő (cabernet savignon, cabernet frank, tramini, muskotály ), szilva, egyéb gyümölcslekvárok
  • Hal (füstölt és vákuumfóliázott): busafilé (Balatoni Halászati Rt-től), balatoni angolna – egész, pisztráng – egész
  • Pulykaszalámi
  • Libaszalámi
  • Füstölt libamell (Békés megyéből)
  • Házi szőlőmagos gyökér kenyér

Vásárolni lehet a Ferenc étteremben, helyben és bizonyos kiskereskedelmi egységekben. Érdeklődjön telefonon! A Ferenc Pince és Csárda igazi kuriózum a Balaton-felvidéken.