Dobosi Dániel interjú

Dobosi Dániel: „a Nivegy-völgy évről évre egyre több vendéget fogad”

Így visszagondolva, hogy sikerült a tavalyi éved?

A tavalyi évünk nagy fordulópont volt számunkra. A borászat évek alatt kiegészült egy kis vendéglátással, ami ​nagy előrelépés volt a vendégeinknek, mert sokkal komplexebb élményt vihettek haza, aminek a folytatásaként egy pályázat segítségével átadtunk egy 6 szobás panziót, ami első évben kétszeres vendégforgalmat hozott, mint amire számítottunk. Ez növelte a közvetlen értékesítésünket is, mert sokan csak pihenni jöttek… de borokkal távoztak.

Kimondottan örültünk annak, hogy a helyi termékek iránt is nagyobb az érdeklődés, aminek köszönhetően kaphatók már nálunk szörpök, lekvárok, bonbonok és mézek is a boraink mellett. 

Mit vársz az idei évtől?

Az idei év már egy olyan év lesz, ahol már visszatérő vendégeink is vannak és lesznek. A borászat, ami a fő profilunk, is jó év elé nézhet, hiszen nagyon jó termésünk volt 2015-ben, mind minőségben, mind mennyiségben. A kis völgyünk, a Nivegy-völgy évről évre egyre több vendéget fogad, egyre komolyabb együttműködések születnek, ami új dimenziót nyit meg a helyi idegenforgalomnak, aminek az alapja a bor, a másik pedig a Balaton.

Újévi fogadalom?

Nem szeretjük az újévi fogadalmakat. Mindig akkor kell megfogadni valamit, amikor aktuális lesz. Egy motivált vállalkozónak nem csak az újév küszöbén kell​ ígéretet tenni, hanem amikor szükséges. Talán amiben a legtöbb kihívás van, az a család és munka egészséges egyensúlyát fenntartani a szezonban is … mert az bizony hosszú.

Milyen fontosabb eseményeket tervezel vagy veszel részt 2016-ban?

Idén, újításként, az Északi parton összefogtunk és a holtszezonban is minden hétvégére terveztünk programot amit meg is hirdettünk. 

Emellett idén először elmegyünk Európa legnagyobb bio kiállítására Németországba. Nagyon örülünk, hogy főként magyar vásárlóink vannak, de az egyre nagyobb a külföldi érdeklődés, így teszünk idén egy próbát.

Tervezel újításokat, újdonságokat az idei évre?

Igen. Két gyógyhatású bort készítettünk el tavaly, amik idén kerülnek forgalomba. Az egyik a szívre gyakorol jótékony hatást, a másik a májra. Ez nem csak betegeknek készül, hanem élvezeti értékkel is bír, a gyógynövényeknek köszönhetően.

Köszönjük az interjút, sok sikert kívánunk!