Az Éltető is a ,,Bakony Turisztikai Charta” alapítói között van!

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által 2022-ben készíttetett Bakony aktív turisztikai térségi stratégia elkészítése során példaértékű közös gondolkodás alakult ki az abban érintett szereplők között, ennek eredményeként jött létre a “Bakony Turisztikai Charta”.

A Charta az aláírók elköteleződését jelenti olyan, közösen elfogadott értékek mellett, amelyek meghatározzák annak a turisztikai együttműködési hálózatnak a létrehívását, amely az egyik legfontosabb biztosítéka a térség társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődésének és a professzionális helyi turizmusirányítási rendszer megteremtésének.

A Chartát – melynek ünnepélyes aláírására június 15-én a Veszprém Vármegyei Megyeházán került sor – az elsők között Navracsics Tibor, Czunyiné Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Polgárdy Imre, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke, Farkas Erika, a Komárom-Esztergom vármegyei önkormányzat munkatársa és Pénzes Erzsébet, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke írta alá. 

Az Éltető részéről a Bakony Turisztikai Chartát dr. Rédei Zsolt, elnök írta alá, aki rendezvény „Együttműködés a Bakony komplex fejlesztése érdekében” címmel tartott kerekasztal beszélgetésben is meghívott előadóként vett részt.

 

A kép forrása: Nagy Lajos/Napló