A működésünk 15 éve alatt elért eredményeinkről, céljainkról tájékoztattuk partnereinket

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület létrehozásának idei, 15. évfordulója jó alkalmat biztosít arra, hogy mérlegre tegyük eddigi munkánkat, számba vegyük elért eredményeinket és pontosan meghatározzuk azt, hogy hol is tart ma egyesületünk.

Úgy érezzük, joggal lehetünk büszkék a közösen elért eredményeinkre.

Fontosnak érezzük, hogy egyesületünk tagjai mellett partnereinket is tájékoztassuk mindenről, ezért márciusban az alábbi tájékoztatást küldtük részükre.

„Tisztelt Partnerünk!

Az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület a – Balaton-felvidék egyik legnagyobb társadalmi szervezete – 2023-ban ünnepli létrehozásának 15. évfordulóját.

Az ÉLTETŐT 2008-ban 134 civilszervezet, vállalkozás és önkormányzat hozta létre, tagjainak száma napjainkban 349, köztük 77 civilszervezet, 216 vállalkozás és 53 önkormányzat. Társadalmi szervezetünk Veszprém vármegyében, több, mint 1000 négyzetkilométeres területi lefedettséggel dolgozik.

Hazai és nemzetközi partnereivel hatékonyan együttműködve az elmúlt 15 év során az ÉLTETŐ egyedülálló, széleskörű tapasztalatokat szerzett és kiemelkedő eredményeket ért el a fenntartható vidékfejlesztés területén.

Napjainkban az ÉLTETŐ szakértői szinten képes a vidékfejlesztés stratégiai tevékenységeinek keretében a helyi értékek feltérképezésére, megőrzésének támogatására, valamint a Balaton-felvidék szellemi örökségének védelmére és népszerűsítésére.

Az ÉLTETŐ jelentős gyakorlatot szerzett a társadalmi összefogás, a közösségi gondolkodás, az erősebb helyi identitás megteremtése és az ezek érdekében történő munkavégzés ösztönzése területén.

Az ÉLTETŐ nemzetközi szintű eredményeket ért el a helyben előállított termékek és szolgáltatások ismertségének növelése, értékesítésének támogatása, valamint a helyi turisztikai kínálat színvonalának és összehangoltságának erősítése témakörében.

Az ÉLTETŐ kilenc évvel ezelőtt hozta létre és azóta is sikerrel működteti a „Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyet”, amely Magyarország talán legsikeresebb térségi védjegye.

Egyesületünk munkája jelentősen javította, javítja a Balaton-felvidék hazai és nemzetközi kulturális és turisztikai ismertségét, hatékonyan segíti új munkahelyek teremtését és ezáltal az ifjabb generációk helyben maradását.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület széleskörű szakmai tapasztalatait felhasználva alakítja jövőképét és nyitott a Balaton-felvidék további fejlesztése érdekében létrejövő együttműködésekre.

Sümeg 2023. március 13.

Rédei Zsolt
elnök
ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület”