2023. november 28-án és december 7-én izgalmas és jó hangulatú rendezvények keretein belül tartottunk műhelymunkákat

2023. november 28-án és december 7-én izgalmas és jó hangulatú rendezvények keretein belül tartottunk műhelymunkákat a Közép-dunántúli Regionális Ügynökséggel együttműködve. Az inspiráló programokra a térség női szereplőit invitáltuk, köztük polgármestereket, civil szervezetek képviselőit, vállalkozókat, védjegyes helyi termelőket és kézműveseket.

Az elkövetkező időszakban az Éltető egy külön programot kíván elindítania vidéken élő nők csoportjára, akik tevékenységükkel valamilyen módon kötődnek a hagyományos vidéki tevékenységformákhoz és a térség értékeinek megőrzéséhez. Az Éltető működési területén ugyanis számos sikeres és egyszerre több területen is helyt álló női szereplővel találkozhatunk. Tapasztalataink szerint nagy szükség van arra, hogy a nők számára is legyenek olyan alkalmak, amelyek során aktívabbá, tudatosabbá válhatnak egyes szerepük iránt.

A mostani két találkozó kiváló lehetőséget adott az előttünk álló időszak előkészítéséhez. A résztvevők támogató környezetben tudtak tapasztalatokat és ismereteket cserélni, kihívásokat és megoldási javaslatokat megosztani, valamint egymástól tanulni és motiválni egymást.
A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökséggel társszervezésben megtartott eseményeken egyrészt meghatároztuk a napjainkban egyre aktuálisabb téma, a fenntartható fejlődés térségre leginkább jellemzőbb kihívásit, valamint ezek megoldási javaslatait. Továbbá megfogalmaztuk azokat a jövőbeli tevékenységeket és fejlesztési lehetőségeket, melyek hozzájárulhatnak a nők társadalmi szerepvállalásának erősödéséhez, a jó gyakorlatok bemutatásához és a női szerepek fontosságának elismeréséhez, valamint ezáltal mind a térség és a közösség fejlődéséhez, ismertségének erősödéséhez.

A programot a megfogalmazott ötletek és javaslatok megvalósításával folytatjuk tovább a következő évben.