Tóbel János

Harmóniában a természettel

8452 Halimba, Dózsa Gy. u. 28.
+36 30 227 6966
herbaporta@gmail.com
www.herbaporta.hu

Tóbel János a mezei fűszerek mestere.
Ha épp degeszre ettük magunkat, akkor is kedvet kapunk az evéshez már a főzés közben, olyan élvezettel és jó kedéllyel főz. Igazán jó nála vendégnek lenni.

János leginkább azokra az ételekre büszke, amelyhez minden alapanyagot saját maga termel meg. Ilyenek pl. a tárkonyos raguleves, tejszínes csirkemell csíkok póréhagymával és a töltött paprika. Ezen felül van azonban számos olyan étel is (pl. frissensültek), amelyet igénynek megfelelően egyedi íz-világú fűszereivel készít. Portájának sajátossága a herbárium, a saját maga által megtermelt, gyűjtött gyógy- és fűszernövények.
Az étkezést, vásárlást nála akár egy rögtönzött gyógynövény túrával, vagy mini képzéssel is egybeköthetjük, hiszen végzettségét illetően gyógy- és fűszernövény termesztő is.

Aki termékeit kóstolja nem csalódik…. vagy mégis… talán abban, hogy a mezei fűszerek is ínyenceknek való íz-világot kölcsönöznek az ételnek, nem csupán napjaink ízfokozóval kevert bolti ételízesítői.

Egyik legfőbb partnere a szintén védjeggyel rendelkező halimbai Ezüstfenyő Turistaszálló.

Termékek

  • lekvárok (cseresznye, szilva, eper, fekete szeder, körte, sárgabarack),
  • szörpök (fekete szeder, levendula, bodza, kakukkfű, menta),
  • savanyúságok (pl. uborka, almapaprika, paradicsom, friss saláták),
  • vadontermő és termesztett gyógynövények, fűszernövények (bazsalikom, zeller, kakukkfű, borsikafű,  stb…)
  • tojás,
  • ételízesítő

Szolgáltatások

  • Falusi vendégasztal – harmóniában a természettel
  • Halimba környéki gyógynövények bemutatása az adott időszaki termésnek, virágzásnak megfelelően
  • Önfenntartó háztáji gazdálkodás bemutatása, népszerűsítése a portán megvalósuló zöldségtermesztésen és kisállat tartáson keresztül, komposztálási ismeretek

Szezonális kínálatok

  • Téli falusi disznóságok vendégasztala
  • Szüreti ízek vendégasztala
  • Nyári kakukkfüves vendégasztal
  • Gyógynövény szezonhoz illeszkedő tematikus napok: bodzavirágzás – szörp készítés Mentából készíthető finomságok, a csipkebogyó és felhasználása, elkészítési lehetőségek.
  • Gyümölcs szezonhoz kapcsolódó befőző suli, házi savanyúság tartósítás.

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a kistermelők nem csupán értékesítenek, hanem gazdálkodnak is, illetve főállású munkahelyükön dolgoznak.
Ha vásárolni szeretne, kérjük, előzetesen jelentkezzen be telefonon!