Rózsa nap

Mikor:
2024-06-08 @ 10:00 – 22:00
2024-06-08T10:00:00+02:00
2024-06-08T22:00:00+02:00
Hol:
Dörgicsei Levendula Major

A Levendárium egész napos rendezvényével szeretettel várja kedves vendégeit a dörgicsei bemutatókertben. Teljes pompájában láthatják Kolostorkertünk damaszkuszi és Árpád-házi Szent Erzsébet rózsáinak virágzását!

10:00 Kapunyitás / nyitott kert
10:30 „Kertünk titkai” – bemutatókertünk vezetett bejárása dr. Jurasits Zsolttal
Rendezvényünk főszereplője a virágok királynője, a rózsa. Ismertetésre kerülnek a Levendáriumban megtalálható rózsák fajtái, ökologikus ápolásuk fortélyai. Ugyanakkor a bemutatókertünk számos más növény-ékessége most mutatkozik meg a legszebb pompájában.
11:00 Hangtál fürdő – délelőtti meditáció
A hangfürdő kertünk csendes, félreeső részén kerül megrendezésre, jógamatrac és kényelmes öltözet ajánlott. Közérzetjavító, relaxáló, tisztító és feltöltő hatással bír.
Emeli rezgésszintet, harmóniát teremt szellemileg és fizikailag egyaránt. Elcsendesíti az elmét, illetve a stresszes, feszült állapotokat segíti megnyugtatni, oldani.
11:30-13:00 Kézműves foglalkozás
Romantikus mécsestartó, kulcstartó, rózsás fürdősó és fermentált rózsás üdítő készítés.
A foglalkozás keretében elkészített munkákat, természetesen haza lehet vinni.

Regisztáció: https://docs.google.com/…/1cKYNpS42smuRDhg3…/viewform…
Részvételi díj: 2.000 Ft
12:00 – Ebéd / piknik

A Dörgicsei Levendula Major vegetáriánus konyhája színes – rózsás kínálattal várja vendégeit: zöldségkrémmel, egytálételekkel, a friss házi kovászos cipóval, mámorító desszertekkel, hűsítőkkel.
A vegetáriánus étkek elköltését követően érdemes lehet a fűre telepedve – egy hozott pokrócon – a rózsák és levendulák, a gyógy-, és fűszernövények illatos környezetében megpihenni.

13:30 A rózsa a nőiesség megtestesítője, a virágok és az illatok királynője
Termékbemutató a Levendárium biokozmetikai rózsás termékcsaládjáról, azok használati javaslatairól, hatásairól és szokásairól. Lehetőség nyílik a termékek személyes kipróbálására is.

14:00 Antoine de Saint-Exupéry “vigasza” és “édes feladata”, Consuelo de Saint-Exupéry életének értelme: A Rózsa
Egy magas lelki – szellemi tartalommal rendelkező műsor négy szereplővel és klasszikus zenével.
A szívünknek, oly kedves íróra és pilótára, halálának 80. évfordulóján is jólesik úgy gondolni, mint aki nem halt meg. Csak elrepült és visszatért a bolygójára, akár képzeletbeli barátja, az aranyhajú kisfiú.

16:00 Karády Anna író – olvasó találkozó
A nagysikerű A füredi lány – trilógia és a Zserbó – sorozat írója különleges csemegét kínál a romantikus, történelmi regények kedvelőinek. Kötetlen társalgás keretében Karády Anna beszél regényeinek keletkezési körülményeiről, helytörténeti kutatásairól és eredményeiről, továbbá a történelmi háttér érdekességeiről. A résztvevők betekintést nyerhetnek az írás kulisszatitkaiba – hallhatnak az alkotó folyamat hétköznapi mozzanatairól is, valamint a könyvvé válás folyamatáról – a hosszú útról, ami az ötlettől, a kéziraton át, egészen a könyvespolcig elvezet.
Az eseményen az írónő legújabb és korábban megjelent köteteit is lehetőség lesz dedikáltatni és megvásárolni.

17: 00 Bartos Erika meseprogram
A Bogyó és Babóca és a Brúnó a Balatonon nagysikerű könyvek írójával személyesen is találkozhatnak a gyerekek. A szerző 5-6 történetet mesél el, és közben projektoron vetíti ki a rajzait. A program végén dedikálásra és közös kép készítésére is van lehetőség.

18:00-20:00 Koncert program
Szokás szerint ebben az esztendőben is Kövi Szabolcs zeneszerző és fuvolaművész meditációs koncertet tart a virágba borult rózsák illatos és festői környezetében.

A művész fuvolákon, pánsípon, furulyákon, különleges és egzotikus hangszereken saját műveit adja elő. Meditációs ágyakon, pihenésre alkalmas kényelmes székeken, avagy a gyepre heveredve hallgathatják a pozitív energiákkal feltöltő, a hallgatóságot lelkileg ellazító és megtisztító előadást.
A Levendárium bioboltja 10:00-20:00 tart nyitva, így lehetőség nyílik biogazdaságunk valamennyi kézműves termékének megvásárlására is.
Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen van lehetőség. Kérjük, annak érdekében, hogy a rendezvény egész nap szabadon, rugalmasan látogatható legyen, kedves vendégeink a beléptijegy mellé biztosított karszalagot a nap folyamán, jól látható helyen hordják magukon!

Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!
Jegyárak: Felnőtt 3.500 Ft, diák-, és nyugdíjas jegy 2.500 Ft.
Könyvvásárlási kedvezmény: A rendezvényünk alatt mód nyílik – a Levendárium támogatásával megjelent – Somlósi Lajos: „A levendula levendárium MagDala” c. könyvének, továbbá a Levendárium házigazdájának, Jurasits Zsoltnak a festészeti munkásságát bemutató művészeti albumának féláron történő megvásárlására.
Rossz idő esetén az egész napos program módosulhat!
Kérjük, hogy friss hírekért tájékozódjanak oldalainkon. Köszönjük!
Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot varázslatos környezetben!
(A program változás jogát fenntartjuk!)

Forrás: https://www.facebook.com/events/283914874657698/?ref=newsfeed