REL

Megjelent a rövid ellátási lánc kialakítására, fejlesztésére irányuló pályázat

A velünk együtt pályázók jelentkezését április 15-ig várjuk!

A projektbe a főleg mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó tagjainkat tudjuk bevonni!

A REL-es (rövid ellátási lánc) pályázat egyidejűleg egy kimondottan mezőgazdasági termékek értékesítésének javítását szolgáló együttműködési program, amelyet az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület koordinálásával is be lehet nyújtani és meg lehet valósítani. Ennek előkészítésére várjuk érdeklődő tagjaink jelentkezését. Az április 15-ei határidő betartása nagyon fontos!!!

Azon mezőgazdasági termeléssel, feldolgozással foglalkozó tagjaink jelentkezését tudjuk fogadni, akiknek a mezőgazdasági árbevétele (01 TEÁOR szám alatti) a vállalkozásán, szövetkezetén belül több mint 50%, vagy őstermelői tevékenységet folytat és szeretne részt venni ebben a konzorciumban benyújtható pályázati programban, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület koordinálásával.

Jelentkezni lehet Szabados Zsuzsanna munkaszervezet vezetőnél: 70/453-5296 (Foglalt jelzés esetén újrahívással, sms, vagy e-mail küldéssel (kozpont@balatonleader.hu) is lehet jelezni a részvételi szándékot.)

Az előzetesen jelentkezők részére adatbekérő formalapot küldünk és ezek kitöltését követően április 26-án egyeztető megbeszélést tartunk, amelyre már csak a részvételüket jelző regisztrálók, illetve az adatlapokat beküldők kapnak meghívást a hatékony munkavégzés érdekében. 

A pályázat célja:

 • az élelmiszer ellátási lánc szereplői közötti együttműködések erősítése,
 • a rövid ellátási láncok és a helyi, közvetlen értékesítési lehetőségek létrehozása és fejlesztése,
 • valamint a mezőgazdasági termelők piacra juttatása által a jövedelmük növelése, amely megvalósítható a promóciós tevékenységek előmozdítása, és a közös projekttervre alapozott értékesítési formák kialakítása, fejlesztése segítségével.

A pályázati projekt keretében a termelői együttműködések feladata, hogy annak tagjai több éves, közös projekttervre alapozott, egyéni és közös értékesítési formákat megteremtő, az alkalmi piaci megjelenést, eseti promóciós akciókat meghaladó, közvetlen értékesítést szolgáló együttműködéseket, saját üzleti modelleket alakítsanak ki.

A termelői együttműködésen alapuló, rövid láncú értékesítési üzleti modell lehet minden olyan megoldás, amelyben a termelők és a végső fogyasztó között közvetlen az értékesítési kapcsolat, vagy abban maximum egy közvetítő szereplő vesz részt. Ilyen lehet többek között a rendszeres fizikai piaci megjelenés, a „boltra szállítás”, illetve a közétkeztetés vagy a vendéglátás számára történő rendszeres beszállítás.

A pályázatban megvalósítható főbb tevékenységek:

 • Termelői együttműködésen alapuló, rövid ellátási láncú értékesítési üzleti modell kialakítása és működtetése.
 • Együttműködésen alapuló közösségi marketing és promóciós tevékenység,
 • a rövid ellátási lánc keretében együttműködők körében a logisztikai tevékenységek szervezése. Pl. élelmiszerek értékesítése, tárolása, hűtése, csomagolása, valamint a belőlük készült, illetve származó alapanyag előkészítése érdekében
 • épület/építmény átalakítása, bővítése, felújítása;
 • új eszköz, berendezés beszerzése (pl.: termék közvetlen fogyasztói értékesítését szolgáló,
  speciális felépítménnyel rendelkező haszongépjármű (hűtőautó), kerékpár, motoros tricikli, biztonságtechnikai eszköz, pénztárgép, POS terminál);
 • az együttműködésen alapuló üzleti megoldás továbbfejlesztését szolgáló piackutatás, célcsoport elemzés;
 • immateriális beruházások: számítógépes szoftverek megvásárlása vagy kifejlesztése, licencek,
  szerzői jogok megszerzése.

A pályázati támogatás összege a teljes konzorciumra vonatkozóan kb. 90 millió Ft. A koordinációra vonatkozóan 90%-os támogatás intenzitással, a beruházásokra vonatkozóan 60%-os támogatás intenzitással. A pályázat lehetőséget nyújt külön pályázati keret igénybevételére is a REL-es együttműködésekben résztvevők számára.

Az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület a védjegyes mezőgazdasági vállalkozó tagjainak együttműködésével, igény szerint elkészíti és végigmenedzseli ezt a pályázati programot.

Szeretettel várjuk tagjaink jelentkezését!