Az ÉLTETŐ tájékoztató fórumot/csoportos tanácsadást szervez!

Az ÉLTETŐ tájékoztató fórumot/csoportos tanácsadást szervez 2017. április 6-án, vendéglátás, falusi vendégasztal, helyi termékek értékesítése témákban

A részvételi szándékot kérjük visszajelezni a kozpont@balatonleader.hu e-mail címre!

A szakértői tanácsadásra az ÉLTETŐ Egyesület dr. Leitold József megyei főállatorvost (Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályvezető – Veszprém Megyei Kormányhivatal) kérte fel, aki elfogadta meghívásunkat.

Az ÉLTETŐ azoknak a vállalkozásoknak (borászatoknak, éttermet, büfét üzemeltetőknek, falusi vendégasztalt működtetőknek, szálláshelyet működtetőknek), szakembereknek ajánlja a szakmai tanácskozást, akik az alább leírt területeken érintettek, és tevékenységüket az aktuális szabályozásoknak megfelelően szeretnék végezni.

(Ha valaki részt vesz a tanácsadáson és az alább felsoroltakon kívül más konkrét kérdése van, azt előre felteheti a kozpont@balatonleader.hu e-mail címen 2017. 03. 31-ig.)

A program időpontja: 2017. 04. 06. (csütörtök) 10-12 óra

Helyszín: Nemesvámos, Fészek u. 7. Polgármesteri Hivatal – Tanácsterem

Tématerületek

A falusi vendégasztal üzemeltetésének részletes szabályai kitérve az alábbiakra:

  • milyen mennyiségben, mértékben lehet más kistermelőtől, őstermelőtől vagy más vállalkozótól a falusi vendégasztalra tenni az ételeket
  • milyen feltételei vannak a vendéglátó helyiségnek a felszereltséget illetően
  • milyen feltételei vannak a falusi vendégasztal konyhája kialakításának
  • milyen kötelezettségek vannak a szakképzettséget illetően

A vendéglátó egységek kialakításának szabályozása kitérve az alábbiakra:

  • ha egy kistermelő “kinőtte” a jogi szabályozás kereteit a falusi vendégasztalt illetően, akkor hogyan kellene kialakítania a jogszabályok alapján a számára legideálisabb vendéglátó egységet
  • milyen szabályozás alapján lehet kialakítani vendéglátó egységet, mi ennek a praktikus gyakorlati folyamata
  • a vendéglátó egység konyhájának mi a minimális felszereltsége a jogi szabályozás alapján, ha a vendéglátó egység meleg étkezési, hideg étkezési lehetőséget szeretne biztosítani, éves, vagy csak szezonális nyitva tartásban
  • ha egy borászat, pincészet szeretne egytálételt, helyi termék kóstolót adni a borkóstolón, ezt hogyan teheti meg hivatalosan akkor, ha maga a vállalkozó nem kistermelő
  • a “lakásétterem” kialakításának lehetőségei, mint jogi forma reális lehetőség-e egy kisebb léptékű vendéglátás biztosítására

A kereskedelmi lehetőségeket érintő szabályozások kitérve az alábbiakra:

  • ha egy falusi szállásadó vagy vendéglátóhely szeretné hivatalosan értékesíteni a helyi termékeket, erre milyen helyiséget kell biztosítania, milyen egyéb kötelezettségek vannak
  • ha egy vendéglátó egység szeretne saját konyhájában előállított lekvárt, süteményt kereskedelmi üzletben is értékesíteni, ennek milyen szabályai vannak

A programon szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A részvétel ingyenes, de a létszám kalkulálhatósága érdekében regisztrációhoz kötött.

A részvételi szándékot kérjük visszajelezni a kozpont@balatonleader.hu e-mail címre.

Éltető Balaton-felvidékért Egyesület – www.eltetobalatonfelvidek.hu