Zsuzsanna Borászat interjú

Gulyás Zsuzsanna, Dörgicse: „Előtérbe helyezzük a bölcsességet!”

Hogy sikerült a tavalyi évetek?

Jó év volt! Az időjárás kegyessége jó szőlőtermést adott, amiből kiváló borok készíthetők. Az értékesítési tapasztalatainkból számos bölcsesség vonható le, amelyek a jövőre nézve meghatározóak lehetnek.  Boraink visszatükrözik a sajátságos ízlésvilágunkat, mivel magunk is fogyasztói vagyunk. Ezért nagyon vigyázunk a kénezésre, nem szeretjük a fejfájós borokat. Az automatikus titriméterünkkel állítjuk be az általunk helyesnek tartott kén mértéket, amely természetesen a kötelezően előírt tartományon belül van.  

Mit vártok az idei évtől?

Jó termést, jó évjáratot! Szeretnénk a Balaton-parton több helyen megjelenni és a fogyasztók számára elérhetővé tenni a borainkat. Természetbarát szőlőművelést folytatunk. Nem használunk műtrágyát, kémiai gyomirtót. A szőlő élőlény, szeretettel etetjük, itatjuk, gondozzuk. A mi gyomirtónk neve: kapa. A borkészítési technológiánk hagyományos és a legmodernebb technika ötvözete.

Elhatározások az idei évre?

Előtérbe helyezzük a bölcsességet és továbbra is kiváló, egyedi minőségű borokat készítünk.  Borászatunk hitvallása, hogy kiváló, egyedi minőségű, egészséget megőrző bort készítsünk.

Milyen fontosabb eseményeket terveztek vagy vesztek részt 2016-ban?

Tihanyban árulunk a piacon így jelen leszünk a Levendula fesztiválon és a Garda fesztiválon. Veszprémben ott leszünk a  Bakony Expón. Meghívást kaptunk a XIII. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválra, amelyen részt veszünk.

Terveztek újításokat, újdonságokat az idei évre?

Megjelenünk az első Cabernet sauvignon rozé borunkkal. Borunk váljon egészségére!