Védjeggyel rendelkező, kiváló minőségű gyümölcs és zöldség alapanyagokat feldolgozó termelők:

Egyesületünk 9 évvel ezelőtt hozta létre ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszert, melynek célja az volt, hogy összefogja a Balaton-felvidéken működő helyi termelőket, szolgáltatókat és népszerűsítse tevékenységüket, növelje versenyképességüket.

,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel rendelkező helyi kézművesek, termelők és szolgáltatók kiváló minőségű termékeket és szolgáltatókat kínálnak a vásárlók számára.

A védjegyrendszer különböző szakmaterületeket ölel fel, melyek között nagy számban megtalálhatóak a kiváló minőségű gyümölcs és zöldség alapanyagokat feldolgozó termelők, melyek listája itt érhető el.

Az Éltető Balaton-Felvidékért Egyesület pályázati lehetőségei kapcsán, több termelő is sikeresen megvalósíthatta fejlesztéseit:

  • Hettyei Attila (Sümeg) – Feldolgozóüzem fejlesztése
  • Kalán Gréta (Barnag) – Kisüzemi lekvárosház gépesítése
  • Kovács Izabella (Sümeg) – Bella Manufaktúra fejlesztése eszközbeszerzéssel
  • Kovács Szilveszterné (Csabrendek) – Rendeki Levendula Farm eszköz beszerzése

„A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszerhez évente, egy adott időszakban lezajló, minősítési folyamat keretében van lehetőség csatlakozni, mely folyamatot az ÉLTETŐ Egyesület Védjegytanácsa végez. Erről részleteket a védjegyes honlapunkon találhatnak: https://eltetovedjegy.hu/