Túraútvonalak fejlesztése

,,Az Éltető Balaton-felvidék turisztikai kínálatának, informatikai hátterének fejlesztése” című pályázat kapcsán A Magyar Vidék Minősége Egyesület szervezésében valósult meg a ,,Meglévő túraútvonalak fejlesztése” című műhelymunka.

A rendezvény első felében szakmai programok váltották egymást, majd kávészünet és ebéd színesítette a programot. A szakmai programon bemutatásra került az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület megújult turisztikai honlapja (www.balatonfelvidekitura.hu), és az Egyesület területén átívelő túraútvonalak frissítése, megújítása. Ezt követően Futó János geológus segített megismertetni a geológia kapcsolatát a turizmussal. Majd Oszkai Réka előadásában bemutatásra kerültek Sümeg értékei, és azok a fejlesztések, melyek elősegítették a kultúra bevonását a város turisztikai életébe.

A délután folyamán egy vezetett geotúrán keresztül fedezhettük fel Sümeg rejtett értékeit. Sümegi Kata geotúra vezető számos érdekességgel és különleges információval színesítette a programot, miközben a Tarisznyavárat érintve a Sümegi Várig sétálva fedeztük fel a geológia értékeket.