Spanyol delegáció az Éltetőnél

„A Vidék Minősége” védjegyrendszer magyarországi és spanyolországi helyzete volt témája annak a találkozónak, amelyen Egyesületünk és nemzetközi partnerünk, a Grupo de Desarrollo Rural de Los Pedroches vett részt augusztus 31. és szeptember 1. között.

A két napos program első napja szakmai délelőttel indult, mely során a védjegyrendszer spanyol és magyar sajátosságai, valamint a jelenlegi minősítési rendszer egyszerűsítéseinek lehetőségei kerültek előtérbe. A műhelymunka során Google Meet keretében bekapcsolódtak „A Bakonyért” Vidékfejlesztési Egyesület, valamint az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület munkatársai is.

A szakmai program után ellátogattunk a Rendeki Kézműves Portára, ahol Csík Tamás kovácsmester és Bardon Réka csuhéfonó vezetett be minket a kézműves porta rejtelmeibe, és egy kicsit meg is dolgoztattak bennünket. Tamás segítségével kovácsolhattunk patkót és szíveket, Rékával pedig csuhévirágokat készítettünk.

A szeptember a Dobosi Birtokközpont látogatásával indult. Dobosi Győző segítségével megtekintettük az új központot, és megkóstolhattuk a pincészet finom borait is. A borászat után Balatonakali felé vettük az irányt, ahol megnéztük a FÉK Príma üzletházban működő Éltető Pontot, majd egy finom ebédet is elfogyasztottunk a FÉK Étteremben a program lezárásaként.

Ezúton köszönjük partnereinknek az együttműködést.

A Zóna TV riportja a látogatásról: