Online kampányok értékelése

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület „A LEADER – Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása” című felhívásra benyújtott „Éltető Balaton-felvidék – Los Pedroches területi védjegyek a vidékfejlesztésben” című pályázat keretén belül olyan online kampányok valósulnak meg, melyek során az egyesület közösségi felületének és védjegyeseinek népszerűsítése zajlik.

Az első ilyen online kampány februárban zajlott, melynek eredménye is azt bizonyítja, hogy manapság szinte szükségszerű az online világban jelen lenni, ha azt szeretnénk, hogy megismerjék tevékenységünket.

A hirdetéssorozatok során 281.878 embert ért el oldalunk, melynek kapcsán a bejegyzésekhez fűződő aktivitás 19.993 fővel nőtt, továbbá az egyesület Facebook oldal kedvelőinek száma is 324 fővel nőtt.  A hirdetések hatására nem csak a Facebook oldalunk aktivitása, de a védjegyes honlapunké is megnőtt. Az online kampány alatt 8519-en tekintették meg a www.eltetovedjegy.hu oldalt.

Érdekességnek számít, hogy ezen fajta hirdetések esetében, a felhasználók között nagyobb elérés mutatkozik a Facebookon, mint az Instagrammon. A hirdetést megtekintők többsége 25-34 év közöttiek és nagyobb részt férfiak. Ezen felhasználók körében a legnépszerűbb eszköz a telefon volt, melyről a bejegyzésekre kattintottak.

Ha a területi lefedettséget nézzük, igen érdekes eredmények születtek. Nem csak Magyarországról, hanem Amerikából, Ausztriából és Kínából is megtekintették a hirdetéseinket. Ez igazán pozitívnak bizonyult, hiszen így a határon túl is megismerhetik az egyesület tevékenységeit, céljait.  Ha Magyarországot nézzük mind Budapestről, Kecskemétről és Zalaegerszegről is többen felfigyeltek az online tartalmakra.  

Tehát összességében elmondható, hogy az online népszerűsítés hatásai pozitívan hozzájárultak ahhoz, hogy minél több embert elérjünk és megismertessük velük az egyesület céljait, tevékenységeit. Az elemzések segítenek, hogy megismerjük a felhasználók igényeit, érdeklődési köreit, ezáltal olyan tartalmakat tudunk biztosítani, melyek a célközönség számára hasznos információkkal szolgálhatnak.