Már 5 éve a védjegyesekért

Ismét eltelt egy év, ismét elérkezett a november és a mára már hagyománnyá vált zárórendezvényünk ideje.

S hogy milyen év is áll az Egyesület mögött? Nehéz lenne szavakba foglalni azt a sok-sok rendezvényt, fórumot, tanulmányutat, s ezekkel együtt azt a rengeteg élményt, amelyben részesültünk az elmúlt esztendő során.

Ezt az eseménydús évet lezáró találkozó a tavalyi évhez hasonlóan újra különleges volt számunkra, hiszen ismét egy fontos jubileumhoz érkeztünk. 5 évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy életre hívjuk azt a védjegyrendszert, amit ma már csak „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegy néven emlegetünk. Célunk az volt, hogy összefogjuk a Balaton-felvidéken működő helyi termelőket, szolgáltatókat és népszerűsítsük tevékenységeiket, növeljük versenyképességüket. Mára azonban ez már sokkal többet jelent számunkra. Igazi közösséggé kovácsolódtunk az évek alatt. Felejthetetlen napokat töltünk el a Csigaház udvarán minden nyáron, benépesítjük a Veszprém Arénát minden év novemberében. Védjegyeseink számos szakmai sikert tudhatnak maguk mögött és töretlen lelkesedéssel, szorgalommal igyekeznek minden nap bebizonyítani, hogy a Balaton-felvidék igen is sok-sok csodás kinccsel büszkélkedhet.

Már az est kezdetén érezni lehetett, hogy különleges hangulat költözött a Hotel Kapitány**** Mátyás király termébe. Ünnepi gondolatokkal indult a rendhagyó taggyűlés. Dr. Rédei Zsolt köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy ismét egy sűrű, programokkal teli év van az Egyesület mögött. Kiemelte, hogy a 2019-es év azért is különösen fontos, mert ebben az évben már támogatási forrásokat is tudott az Éltető kiosztani pályázó tagjai között.

A rendezvény taggyűléssel folytatódott. Harta Annamária munkaszervezet vezető tartott egy rövid bemutatót a LEADER Helyi Felhívásokkal kapcsolatos aktualitásokról, majd a költségvetés tervezet elfogadása következett. A tagfelvétel keretében 8 új tagot köszönthetett az Egyesület tagsága.

Ebben az évben 5 új taggal bővült „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyet elnyert vállalkozók, helyi termelők köre.

Akik ezentúl büszkén használhatják a „A Vidék Minősége- Éltető Balaton-felvidékért Védjegyet”:

  • Dénes Ildikó – Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészet – Nagyvázsony
  • Capári Balázs – Kapriol Bt. – Sümeg
  • Fűzfőszer Kft. – Sümegi Pálinka – Sümeg
  • Hungarian Table Top Kft. – Halimba Kristály – Halimba
  • Kartaly Attila – Tagyon

Mellettük kettő, már „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjeggyel” rendelkező termelőnk nyerte el új termékeire a védjegy használat jogát:

  • Ana-Maria Homann – AnA Naturfarm – Csabrendek
  • Bázsai Kft. – Nagyi Kertje Teaház és Étterem – Aszófő

A védjegy jogosultság elnyeréséhez ezúton is gratulálunk!

A kávészünetben öröm volt látni a sok mosolygós arcot, akik beszélgettek, kortyolgattak a védjegyes borokból és pálinkákból, valamint kivetítőn tekinthették meg mindazok fotóit, akik már rendelkeznek védjeggyel.

A szünet után az Élő Forrás Hagyományörző Egyesület fantasztikus műsorát tekinthették meg a jelenlévők, majd egy borkóstolóval egybekötött díszvacsorával zárult az este.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk együtt ünnepelte „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszer 5 éves születésnapját, az elmúlt évet, és az elért sikereket!

Jövőre találkozunk!

Fotók a Facebook oldalunkon tekinthetőek meg.