Ha február, akkor Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál

Mintha most kezdtünk volna neki az évnek, máris eltelt egy hónap, itt a február. S ha február, akkor Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál.

Mi is izgatottan vártuk a hétvégét, hiszen minden évben ez az első olyan helyszín, ahol lehetőséget kapunk arra, hogy bemutassuk Egyesületünk tevékenységeit, népszerűsítsük védjegy programunkat, és a Balaton-felvidék turisztikai kínálatát.

A rendezvény jó hangulatban indult, számos helyi termelő és kézműves árulta szebbnél szebb és finomabbnál finomabb portékáit, köztük „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyeseink is.

Nem hiányozhattak a repertoárból a Nemesvámoson készülő tökmagolaj, valamint különleges növényi olajok a Peiba és a Biogold Kft-től, a különleges ízvilágú tökmagkrémek Kéri Mártától, a magas minőségi sajtok és tejtermékek a Tekeresvölgyi Csabládi Birtoktól, a csodás illatot árasztó levendulás termékek a Dörgicsei Levendulamajortól, a természetes alapanyagokból készülő kozmetikumok az AnA Naturfarmtól, a csodás csipketojások és különleges kerámiák a Bácsi lányoktól, Gabitól és Zitától. Képviseltette magát a Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészet is, akik a kicsiknek szörpöt és lekvárt, a nagyoknak pedig ízletes pálinkákat kínáltak. Papp Ferenc a Vámosi Pince kiváló borait kínálta a vendégeknek forró, illetve kicsit hidegebb kivitelben is.

A sportcsarnok előtti sátorban 22 csapat mérte össze erejét a főzőversenyen, különféle lencsés és hurka ételekkel.

Az egész napos jókedvről több fellépő is gondoskodott, lekötve fiatalok és idősek figyelmét egyaránt.

Köszönjük a lehetőséget Nemesvámos Község Önkormányzatának, valamint Sövényházi Balázs Polgármester Úrnak. Reméljük jövőre is együtt tölthetünk egy kellemes szombatot a fergeteges nemesvámosi hangulatban.

A fotók Facebook oldalunkon megtekinthetőek