Éltető Völgy – 2022

Felejthetetlen élmények, remek hangulat, megannyi izgalmas program. Röviden ezekkel a szavakkal tudnánk jellemezni azt a tíz napot, amit tagjainkkal együtt töltöttünk Kapolcson.

A Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül ismételten megnyitotta kapuit az Éltető Völgy udvara. Július 22-től egészen július 31-ig várták kézműveseink, helyi termelőink a látogatókat. A vásári forgatagban a látogatók megismerhették ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel rendelkező helyi termékeket és kézműves alkotásokat. Továbbá az érdeklődők betekintést nyerhettek a Balaton-felvidék turisztikai kínálatába is.

A vásári forgatag mellett borkóstolók, pálinkakóstolók és kézműves foglalkozások várták az udvarba érkezőket. A borkóstolókat védjegyes borászaink, Kartaly Attila – Tagyon Birtoktól, Mörk András – Mörk Pincészettől, Tánczos Zoltán – Tánczos Pincétől és Papp Ferenc- Vámosi Pincétől tartották. A pálinkakóstoló során a Sümegi Pálinkaháztól, Királyházi Magdolna mutatta be védjegyes termékeiket.

A kézműves foglalkozások során a jelentkezők megfesthették egyedi vászontáskájukat (Oszkai Virág), kipróbálhatták a kavicsfestést (Szücs Borka – Piktorella), agyagozást (Ottmár Dóra), fürdőgolyókészítést (Ana-Maria Homann – Ana Naturfarm), csuhéfonást (Bardon Réka – Rendeki Kézműves Porta) és a csipkézés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek (Nemeshanyi Csipke).

Reméljük, hogy aki betért az udvarunkban felejthetetlen élményekkel gazdagodott és jövőre is meglátogat minket a Csigaház udvarán.

Még több fotóért és részletekért keressétek facebook és instagram oldalunkat.

A Zóna Tv is forgatott udvarunkban: