Egyesületünk Stratégiai Partnerségi Megállapodást kötött Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel

2023. január 23-án tizennégy országos jelentőségű szervezettel – köztük egyetemekkel, tudományos intézményekkel – együtt az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület is Stratégiai Partnerségi Megállapodást kötött Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszterrel. A megállapodást az Éltető részéről Dr. Rédei Zsolt elnök írta alá.

A területfejlesztési miniszter elmondta, hogy olyan partnereket kerestek, akik az adott régióban nemcsak elméleti tudásukkal, hanem gyakorlati tapasztalataikkal is gazdagítani tudják a kormány területfejlesztési elképzeléseit.

A megállapodások nem csupán szakmai együttműködésekről, hanem az emberi kapcsolatok megerősítéséről is szólnak – hangsúlyozta Navracsics Tibor, megjegyezve, hogy a most megkötött együttműködéseket hosszú távon képzelik el. 

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület az elmúlt 15 évben partnereivel – magánszemélyekkel, szakmai- és civilszervezetekkel, önkormányzatokkal – szorosan együttműködve egyedülálló tapasztalatokat szerzett és kiemelkedő eredményeket ért el a vidékfejlesztés területén.

Bízunk benne, hogy az Éltető munkája jelentősen javította, javítja a Balaton-felvidék hazai és nemzetközi kulturális és turisztikai ismertségét, hatékonyan segíti új munkahelyek teremtését és ezáltal az ifjabb generációk helyben maradását.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület nyitott a Balaton-felvidék fejlesztése érdekében már jelenleg is működő és a jövőben létrejövő további együttműködésekben történő konstruktív részvételre.