A térség túraútvonalai megannyi élményt nyújtanak télen is

Amikor egy kicsit hűvösebb is az idő, érdemes melegen öltözni és egy nagy sétát tenni a Balaton felvidéken. Ha nyugalomra és pihenésre vágyunk kisebb települések várják, hogy felfedezzék őket. Egy ilyen település Lovas mely a Királykút völgyének kapujában fekszik.

Ha a településen túrázunk érdemes megnézni a festékbánya kiállítást 1951-ben fedezték fel a község határában, Kr. e. 30 40 ezer évvel ezelőtt működő festékbánya volt.

Egy másik Balaton parti település Aszófő. A település neve száraz völgyet jelent. Aszófő is számos érdekességet tartogat a látogatók számára. Ilyen például az Árpád kori templom, Római katolikus templom, Turulmadár és a Vörösmáli Pincesor.

Miután körbejártuk a települést érdemes megpihenni és gyönyörködni a festői környezetben, akár egy finom bor vagy egy forró tea kíséretében.

További túraötleteket szezonális turisztikai ajánlónkban vagy a www.balatonfelvidekitura.hu oldalon találhattok. Ezenfelül a honlapunkon megtalálhatjátok, hogy az adott településeken, mely védjegyeseinkhez térhettek be.