A Balaton-felvidék értékei

Remek idő vár ránk a hétvégén. Itt az ideje, hogy felfedezzük az ébredő természetet.

A Balaton menti települések minden évszakban várják a kirándulni vágyókat. Kezdjük is a túránkat Aszófőn. A település számos érdekességet tartogat: Árpád kori templom, Római Katolikus templom, Vörösmáli Pincesor. Ez a festői környezet gyönyörű panorámával kápráztat el minket. Ha itt járunk érdemes meglátogatni a Nagyi Kertje Teaházat, ahol kedvenc finomságainkat kérhetjük elvitelre.

Messziről látható az Apátság kéttornyú temploma. Tihany azonban tartogat meglepetéseket. A túraútvonalak mentén haladva, kellemes sétát tehetünk és láthatjuk a Barátlakásokat, Ciprián-forrást. Még több természeti látnivalóért érdemes a Belső-tó környékén is tenni egy sétát. Ha kóstolnánk valami finomat látogassuk meg a Tündérszigetet.
Tovább haladva lehetőségünk van akár kerékpáros túrára is, Balatonudvarin. Itt a Fövenyesi strandon vár minket védjegyes finomságokkal a Kalóz Strandbisztró. Gyönyörű panoráma, finom ételek és adott is egy jó pihenés.
A Balaton parttól kissé távolabb, Sümeg is megannyi élménnyel vár. Biztos sokan hallottak már a Sümegi várról, azonban akadnak még rejtett értékek, melyeket érdemes megtekinteni. A védjegyes ételek itt sem maradhatnak el. A Kisfaludy Étteremben kérhetjük a finom fogásokat elvitelre, melyeket egy igazán történelmi környezetben fogyaszthatunk el.