2023. április 30. „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegy jelentkezési határidő!

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 9 éve jegyeztette be ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-Felvidék” védjegyet és egyben csatlakozott a nemzetközi „Rural Quality” „Vidék Minősége” védjegyrendszerhez.
A létrehozott minősítési rendszer célja az együttműködő termelők, vállalkozók, szolgáltatók népszerűsítése, versenyképességük erősítése.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is április 30-ig van lehetősége az újonnan csatlakozni vágyó vállalkozóknak, termelőknek a jelentkezésre. A védjegyet megszerezni kívánók minősítését továbbra is az ÉLTETŐ Egyesület védjegytanácsa végzi.

2023-ban az alábbi szolgáltatási és/vagy termék területeken szerezhető a védjegy:

  • vendéglátási területen: borászatok, éttermek, szállodák, panziók, élelmiszert, kézműves terméket is értékesítő kereskedelmi egységek, falusi vendégasztalt működtető kistermelők, piacok
  • kézműves- és kisipari területen: pl. keramikusok, asztalosok, faművesek, csuhéfonók, festők, szobrászok, kézműves kozmetikumokat előállítók, illetve minden olyan kézműves- és kisipari tevékenységet végzők, akik egyedi termékeket is készítenek, illetve számlaképes „vállalkozási” formában dolgoznak.
  • élelmiszer előállítási területen: bort, pálinkát, gyümölcs- és gyógynövény szörpöt, lekvárt, befőttet, friss és aszalt gyümölcsöt, friss és szárított zöldséget, gyógynövényt, hüvelyeseket, friss- és feldolgozott húsárut, mézet, levendulás készítményeket, gabona, olajos mag és zöldségkrémeket, tej- és tejtermékeket készítő vállalkozók, kistermelők, őstermelők.

A védjegyet az alábbi településeken működő kiváló minőségű terméket előállító, szolgáltatást nyújtó vállalkozók, kistermelők, magánszemélyek igényelhetik, akik megfelelnek a minősítési szabályzatnak:

Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Barnag, Bazsi, Bodorfa, Csabrendek, Csopak, Dabronc, Dörgicse, Gógánfa, Gyepükaján, Halimba, Hetyefő, Hidegkút, Hosztót, Kapolcs, Káptalanfa, Kislőd, Lovas, Megyer, Mencshely, Monoszló, Nagyvázsony, Nemeshany, Nemesvámos, Nyirád, Óbudavár, Öcs, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Pula, Rigács, Sümeg, Sümegprága, Szentantalfa, Szentimrefalva, Szentjakabfa, Szőc, Tagyon, Taliándörögd, Tihany, Tótvázsony, Ukk, Úrkút, Vászoly, Veszprém, Veszprémfajsz, Veszprémgalsa, Vigántpetend, Vöröstó, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes, Zalaszegvár, Zánka.

A védjegy minősítési igényt 2023. április 30-ig lehet jelezni Egyesületünk irodájában (Sümeg, Váralja u. 6.) személyesen, vagy e-mailben: kozpont@balatonleader.hu e-mail címen az itt letölthető adatlap kitöltésével.

A minősítési eljárás díja 2023-ban 60 000,-Ft, amely egyszeri díj 5 évre vonatkozóan biztosítja megfelelőség esetén a védjegy használatot. Az igénylő magánszemélynek, vállalkozásnak, cégnek, szervezetnek vállalnia kell a tagságot az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnél. Amennyiben nem vállalja a tagságot, abban az esetben az éves védjegy használati díj összege 2023-ban 60 000,-Ft/év.

Arra is van lehetőség, hogy akik már védjegyesek az eredeti minősítésen túl új termékeiket is bevonják a minősítésbe. Ez esetben a teljes minősítési eljárás „kiegészítő jellegű”, így ennek a költsége 20 000,-Ft.

A védjeggyel kapcsolatos további információkat a www.eltetovedjegy.hu oldalunkon találhatnak.