Az előző hírlevelünkben, híreinkben sokat írtunk a vendéglátási terület szabályozásáról többféle megközelítésből (kistermelői, falusi vendégasztal, vendéglátás, borászat, szálláshelyi étkeztetés) Mostanra összeállítottuk a legfontosabb információkat vendéglátósok, szálláshelyek, kereskedelmi üzletek részére, amelyek nagyon hasznosak, ha a vállalkozás helyi termékeket – köztük a sajátját is értékesíteni szeretné.
Az információkat az április 4-én, Nemesvámoson megtartott csoportos tanácsadó fórum előadási anyag és a tanácsadáson készült jegyzet alapján állítottuk össze.
- Őstermelő, kistermelő értékesíthet Budapesten piacon és üzletben is!
- A kistermelő vendéglátókhoz, éttermekbe, pincészetekbe is szállíthat!
- Helyi termékek értékesítése ajándékboltokban, vendéglátó egységekben, üzletekben!
- Éttermek által készített saját lekvár, sütemény és egyéb finomságok előállítása és kereskedelmi értékesítése
A tanácsadói fórumon elhangzott előadás anyaga itt tölthető le xps formátumban.
Korábbi cikkeink ebben a témában:
Kereskedelmi, vendéglátós, falusi vendégasztalos és kistermelői szabályozás – újratöltve
Praktikák, szabályok, amit a kistermelőknek feltétlenül tudni kell!
Falusi vendégasztal szolgáltatást csak kistermelő végezhet!
Szabályok, amikre a falusi vendégasztal üzemeltetőjének nagyon kell figyelnie!