Vendéglátósok, szálláshelyek ajándék és egyéb élelmiszerértékesítési lehetőségei – újratöltve

Az előző hírlevelünkben, híreinkben sokat írtunk a vendéglátási terület szabályozásáról többféle megközelítésből (kistermelői, falusi vendégasztal, vendéglátás, borászat, szálláshelyi étkeztetés) Mostanra összeállítottuk a legfontosabb információkat vendéglátósok, szálláshelyek, kereskedelmi üzletek részére, amelyek nagyon hasznosak, ha a vállalkozás helyi termékeket – köztük a sajátját is értékesíteni szeretné.   

Az információkat az április 4-én, Nemesvámoson megtartott csoportos tanácsadó fórum előadási anyag és a tanácsadáson készült jegyzet alapján állítottuk össze.

  1. Őstermelő, kistermelő értékesíthet Budapesten piacon és üzletben is! 
  2. A kistermelő vendéglátókhoz, éttermekbe, pincészetekbe is szállíthat!
  3. Helyi termékek értékesítése ajándékboltokban, vendéglátó egységekben, üzletekben!
  4. Éttermek által készített saját lekvár, sütemény és egyéb finomságok előállítása és kereskedelmi értékesítése

A tanácsadói fórumon elhangzott előadás anyaga itt tölthető le xps formátumban.

Korábbi cikkeink ebben a témában:

Kereskedelmi, vendéglátós, falusi vendégasztalos és kistermelői szabályozás – újratöltve

Praktikák, szabályok, amit a kistermelőknek feltétlenül tudni kell!

Falusi vendégasztal szolgáltatást csak kistermelő végezhet!

Szabályok, amikre a falusi vendégasztal üzemeltetőjének nagyon kell figyelnie!

Borászatok, szálláshelyek, ha ételt (akár reggelit), kóstolókat is adnak, vendéglátó egységként is nyilvántartásba kell vetetni magukat!