Tizedik éve az Éltető Völgyben

Lezajlott a 10. jubileumi Éltető Völgy Kapolcson, a Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül.

De mi is történt ezalatt a 10 nap alatt és az azt megelőző napokban?

Izgatott várakozás jellemzett bennünket a készülődéskor. Irodai kupaktanácsok, ötletelések hada követte egymást. Hogyan tegyük hangulatosabbá az udvart? Mivel dobjuk fel a dekorációt? Milyen játékok legyenek? Valami emlék is kellene…készítsünk üzenőfalat! S az örök kérdés is elhangzott: Milyen idő lesz? Lesz vajon eső?

Elérkezett a nyitó péntek, az udvar teljes pompában várta védjegyeseinket és természetesen a hozzánk látogató vendégeket is. Fehér lampionok himbálóztak a nagy almafa árnyékában, az utca felől hosszú molinó hirdette, – s nem mellesleg kellemes árnyékot biztosított a nagy melegben – hogy itt az udvarban bizony az Éltető és lelkes csapata lakozik. Előkerült a ZSCH, a csigák, az udvar hátsó részében babzsákok biztosították a kényelmes pihenést. Öröm volt végignézni a csigaház udvarán.

Lassan-lassan szállingózni kezdtek az első látogatók is. Ami így nem teljesen igaz… voltak idén „korai fecskéink” is, akik már az udvar berendezésekor, mondhatni a nulladik napon tértek be hozzánk. Beindultak a játékok, vendégeink sorra válogattak a szebbnél szebb, jobbnál jobb, finomabbnál finomabb portékát közül. A Herbaporta jóvoltából hamarosan nem csak vendégekkel lett tele udvarunk, hanem ínycsiklandó illatokkal is. S ez nem volt másképp a többi napon sem.

„Itt voltam veletek” üzenőfalunk hihetetlen népszerűségnek örvendett. Már a második napon elhatároztuk, hogy készítünk egy 2.0-ás verziót, olyan sokan jelezték felénk, hogy bizony ők jártak nálunk. Nagyon köszönjük nekik!

Az idei év folyamán újdonság volt, hogy 5 napon át esti vásári forgataggal vártuk az érdeklődőket. Kiki és segítői fantasztikus hangulatot teremtettek. Táncoltunk, énekeltünk, esti mesét hallgattunk és az a bizonyos gőzös is minden este útnak indult a Kanizsai állomásra.

Az idő is kegyes volt hozzánk, minden nap ragyogó napsütésben nyitottuk ki a kapukat. Többen meg is jegyeztük, hogy talán az idei lesz az első Éltető Völgy, amikor nem esik. Így is volt ez, egészen szombatig. Az utolsó pillanatig kitartottunk, de ezúttal a vihar győzedelmeskedett felettünk. Szerencsére (majdnem) mindenki megúszta szárazon.

A nyolcadik napon egy különleges eseménynek adott helyett az udvarunk. Jótékonysági árverést tartottunk, melynek bevételét a Kapolcs Jövőjéért Közalapítvány számára ajánlottuk fel. Ezúton szeretnénk megköszönni a felajánlásokat: Boda Balázsnak a csodálatos festményt, amelyet a Völgy hangulata ihletett. Mörk Andrásnak, a Vámosi Pincének, a Tánczos Pincének és a Tagyon Birtoknak a finom Balaton-felvidéki borokat, szőlőleveket. Bakos Istvánnak a mézet, a Peiba Kft-nek a tökmagolajas ajándékcsomagot. Köszönjük keramikusainknak a szebbnél szebb kézműves tárgyakat: Ottmár Dórának, Deák Ildikónak. Köszönjük Anának a kozmetikumokat, Tóthné Szilágyi Andreának és a Levendáriumnak a szörpöket. Köszönjük Csernovicné Szabó Szilviának a Éltető Völgyhöz szorosan kapcsolódó horgolt csiguszokat, Nikának az ásvány-ékszeres csomagokat, a Vikta Kézműves Műhelynek a fa tálakat. A nyertes licitáló gazdagabb lett egy halimbai gyógynövényes csomaggal is, amelyet szintén nagyon köszönünk az EJHA csapatának és Zsuzsinak. Köszönjük Opinak a csodás kovácsoltvas rózsát is.

10-ik alkalom volt ez a sorban, de valahogy mégis más volt… az esti fények, a közös fröccsözések, a zene, a tánc, az ének, kicsik és nagyok, idősek és fiatalok. Mind együtt voltunk. S ezért nem győzünk elég hálásnak lenni.  Köszönjük Tóbel Janinak, Andinak és az egész Herbaporta csapatnak, hogy minden nap finomabbnál finomabb ételekkel tölthettük meg a pocakunkat. Köszönjük Kikinek és segítőinek név szerint Eszternek, Zsófinak, Noéminek, Annának, Rékának, Gábornak, Márknak, Áronnak, Kádár Ignácnak és az Esztám Band tagjainak, hogy mint mindig, idén is felejthetetlen hangulatot varázsoltak nekünk.? Köszönjük Opinak, hogy most is vigyázott ránk és a kovácsműhely ajtaja mindig nyitva állt mindenki előtt. Köszönjük Reninek, hogy minden reggel friss kávéval várt minket, és rengeteget segített abban, hogy mindig minden zökkenőmentesen induljon.? Végezetül Köszönjük védjegyeseinknek, hogy kitartottak a 10 nap alatt, s reméljük, hogy a fáradtság ellenére is jókedvűen, élményekkel gazdagodva tértek haza:

AnA Naturfarm
Bakos-MÉZ
Bébic Szociális Szövetkezet
– Deák Ildikó – Varázslatos Agyagvilág
Együtt a Jövőért Halimbán Egyesület
EKKA design
Herbaporta falusi vendégasztal és falusi szállás
Lekvárszezon
Levendárium Dörgicsei Levendula Major
Mamka Lekvár
Mörk Pincészet
Nika ásvány-ékszer
OD kerámia
Paloznaki Képíró Műhely – Boda Balázs és Oláh Kati
– Pepo Papa – Peiba Kft.
Royesfarm
Sümegi Pálinka
Tagyon Birtok Baráti Társaság
Tánczos Pince
Vámosi Pince
Vikta Kézműves Műhely
Zámori Eszter

 

Nélkületek nem sikerülhetett volna! Találkozunk jövőre! 🙂