Tizedik éve az Éltető Völgyben

Lezajlott a 10. jubileumi Éltető Völgy Kapolcson, a Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül.

De mi is történt ezalatt a 10 nap alatt és az azt megelőző napokban?

Izgatott várakozás jellemzett bennünket a készülődéskor. Irodai kupaktanácsok, ötletelések hada követte egymást. Hogyan tegyük hangulatosabbá az udvart? Mivel dobjuk fel a dekorációt? Milyen játékok legyenek? Valami emlék is kellene…készítsünk üzenőfalat! S az örök kérdés is elhangzott: Milyen idő lesz? Lesz vajon eső?

Elérkezett a nyitó péntek, az udvar teljes pompában várta védjegyeseinket és természetesen a hozzánk látogató vendégeket is. Fehér lampionok himbálóztak a nagy almafa árnyékában, az utca felől hosszú molinó hirdette, – s nem mellesleg kellemes árnyékot biztosított a nagy melegben – hogy itt az udvarban bizony az Éltető és lelkes csapata lakozik. Előkerült a ZSCH, a csigák, az udvar hátsó részében babzsákok biztosították a kényelmes pihenést. Öröm volt végignézni a csigaház udvarán.

Lassan-lassan szállingózni kezdtek az első látogatók is. Ami így nem teljesen igaz… voltak idén „korai fecskéink” is, akik már az udvar berendezésekor, mondhatni a nulladik napon tértek be hozzánk. Beindultak a játékok, vendégeink sorra válogattak a szebbnél szebb, jobbnál jobb, finomabbnál finomabb portékát közül. A Herbaporta jóvoltából hamarosan nem csak vendégekkel lett tele udvarunk, hanem ínycsiklandó illatokkal is. S ez nem volt másképp a többi napon sem.

„Itt voltam veletek” üzenőfalunk hihetetlen népszerűségnek örvendett. Már a második napon elhatároztuk, hogy készítünk egy 2.0-ás verziót, olyan sokan jelezték felénk, hogy bizony ők jártak nálunk. Nagyon köszönjük nekik!

Az idei év folyamán újdonság volt, hogy 5 napon át esti vásári forgataggal vártuk az érdeklődőket. Kiki és segítői fantasztikus hangulatot teremtettek. Táncoltunk, énekeltünk, esti mesét hallgattunk és az a bizonyos gőzös is minden este útnak indult a Kanizsai állomásra.

Az idő is kegyes volt hozzánk, minden nap ragyogó napsütésben nyitottuk ki a kapukat. Többen meg is jegyeztük, hogy talán az idei lesz az első Éltető Völgy, amikor nem esik. Így is volt ez, egészen szombatig. Az utolsó pillanatig kitartottunk, de ezúttal a vihar győzedelmeskedett felettünk. Szerencsére (majdnem) mindenki megúszta szárazon.

A nyolcadik napon egy különleges eseménynek adott helyett az udvarunk. Jótékonysági árverést tartottunk, melynek bevételét a Kapolcs Jövőjéért Közalapítvány számára ajánlottuk fel. Ezúton szeretnénk megköszönni a felajánlásokat: Boda Balázsnak a csodálatos festményt, amelyet a Völgy hangulata ihletett. Mörk Andrásnak, a Vámosi Pincének, a Tánczos Pincének és a Tagyon Birtoknak a finom Balaton-felvidéki borokat, szőlőleveket. Bakos Istvánnak a mézet, a Peiba Kft-nek a tökmagolajas ajándékcsomagot. Köszönjük keramikusainknak a szebbnél szebb kézműves tárgyakat: Ottmár Dórának, Deák Ildikónak. Köszönjük Anának a kozmetikumokat, Tóthné Szilágyi Andreának és a Levendáriumnak a szörpöket. Köszönjük Csernovicné Szabó Szilviának a Éltető Völgyhöz szorosan kapcsolódó horgolt csiguszokat, Nikának az ásvány-ékszeres csomagokat, a Vikta Kézműves Műhelynek a fa tálakat. A nyertes licitáló gazdagabb lett egy halimbai gyógynövényes csomaggal is, amelyet szintén nagyon köszönünk az EJHA csapatának és Zsuzsinak. Köszönjük Opinak a csodás kovácsoltvas rózsát is.

10-ik alkalom volt ez a sorban, de valahogy mégis más volt… az esti fények, a közös fröccsözések, a zene, a tánc, az ének, kicsik és nagyok, idősek és fiatalok. Mind együtt voltunk. S ezért nem győzünk elég hálásnak lenni.  Köszönjük Tóbel Janinak, Andinak és az egész Herbaporta csapatnak, hogy minden nap finomabbnál finomabb ételekkel tölthettük meg a pocakunkat. Köszönjük Kikinek és segítőinek név szerint Eszternek, Zsófinak, Noéminek, Annának, Rékának, Gábornak, Márknak, Áronnak, Kádár Ignácnak és az Esztám Band tagjainak, hogy mint mindig, idén is felejthetetlen hangulatot varázsoltak nekünk.🤗 Köszönjük Opinak, hogy most is vigyázott ránk és a kovácsműhely ajtaja mindig nyitva állt mindenki előtt. Köszönjük Reninek, hogy minden reggel friss kávéval várt minket, és rengeteget segített abban, hogy mindig minden zökkenőmentesen induljon.😊 Végezetül Köszönjük védjegyeseinknek, hogy kitartottak a 10 nap alatt, s reméljük, hogy a fáradtság ellenére is jókedvűen, élményekkel gazdagodva tértek haza:

AnA Naturfarm
Bakos-MÉZ
Bébic Szociális Szövetkezet
– Deák Ildikó – Varázslatos Agyagvilág
Együtt a Jövőért Halimbán Egyesület
EKKA design
Herbaporta falusi vendégasztal és falusi szállás
Lekvárszezon
Levendárium Dörgicsei Levendula Major
Mamka Lekvár
Mörk Pincészet
Nika ásvány-ékszer
OD kerámia
Paloznaki Képíró Műhely – Boda Balázs és Oláh Kati
– Pepo Papa – Peiba Kft.
Royesfarm
Sümegi Pálinka
Tagyon Birtok Baráti Társaság
Tánczos Pince
Vámosi Pince
Vikta Kézműves Műhely
Zámori Eszter

 

Nélkületek nem sikerülhetett volna! Találkozunk jövőre! 🙂