Elteto Balaton-felvidek

Tájékoztató a Vidék minősége védjegyről

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 2014-ben jegyeztette be az Éltető Balaton-felvidék védjegyet és egyben csatlakozott a nemzetközi „Rural Quality” „Vidék Minősége” védjegyrendszerhez.

A „Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszer minősítési eljárása általánosságban egységes nemzetközi feltételek szerint történik, így a védjegyhasználatot kiérdemlő vállalkozások az európai „Rural Quality” védjegyrendszer tagjai is egyben. A minősítési rendszer ugyanakkor magában hordozza az adott vidéki területnek, szakmaterületeknek megfelelő egyediségeket, amelyeket maguk az itt élő termelők, szolgáltatók, vállalkozók határoztak meg.

Az európai összefogás célja az egyes országok, régiók, térségek vidéki területein a különleges minőséget képviselő, társadalmi, környezeti, gazdasági felelősségvállalás terén is együttműködő termelők, vállalkozók, szolgáltatók népszerűsítése, versenyképességük erősítése.

További információk a védjegyről: http://eltetovedjegy.hu/videk-minosege-vedjegyrol/   

Idén is április 30-ig lehet jelentkezni a „Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegy minősítésre. A jelentkezésről információkat itt olvashatnak.