Sümegi Pálinkafőző Üzem

„Sümegi Pálinka : Tisztán gyümölcsből!”

Vitai István
Fűzfőszer Szerelőipari Kft.

8330 Sümeg, Eitner F. u. 153/9.
+36 30 217 1778
info@sumegipalinka.hu
www.sumegipalinka.hu
Facebook

Pálinkafőző műhelyük 2015 szeptemberétől működik Sümegen, kettős tevékenységgel bérfőzés és kereskedelmi pálinka előállítás.

A kereskedelmi forgalomba kerülő termékeik értékesítéséhez adóraktári és kiskereskedelmi tevékenységet is folytatnak, így a jövedéki engedélyes partnereiket és a végfelhasználó vásárlóikat is maradéktalanul kitudják szolgálni.

Pályázati lehetőségeket felhasználva automatizálásra kerül az üzemükben történő palackozás és a kereskedelmi tevékenységük bővítését szolgáló kóstolóház építésük is befejező stádiumában van.

Kiskereskedelmi tevékenységük bővítése céljából hamarosan átadásra kerül bemutató termük, amely gasztronómiai és kulturális rendezvényeken keresztül hivatott szolgálni a pálinka készítés és fogyasztás folyamatát. Terveik között szerepel, hogy az Egyesület tagjait felkérik, hogy együttműködés keretein belül csatlakozzanak közös programok szervezéséhez így színesítve környezetük turisztikai rendezvényeit.

Saját előállítású termékeikhez a nagy mennyiségű fajta azonos alapanyagot a környező települések gyümölcstermelő nagy vállalkozásaitól és őstermelőktől vásároljuk, természetesen a megfelelő dokumentációk kíséretében.

Modern gyümölcsfeldolgozó berendezéseik segítségével csak jó minőségű és azonos érettségi fokú gyümölcsöt dolgoznak fel.

Erjesztő technológiájuk, hűthető és fűthető cefre érlelő tartályok lehetővé teszik, hogy azonos hőmérséklet mellett szabályozott módon történjen a gyümölcs erjedése.

A lepárlás pedig a legoptimálisabb érési állapotban történjen. Pálinkafőző berendezéseik fűtése szárított akácfával történik, mely nagyban hozzájárul az egyenletes hőmérsékleten történő lepárláshoz a gazdag aroma anyagok megtartásához.

Palackozott pálinkáik a főzés során nyert középpárlatot tartalmazzák, 40 tf % alkohol tartalomra hígítva. A hígítás ioncserélt vízzel történik. Palackozás előtt hideg eljárással szűrést alkalmaznak.

Kereskedelmi forgalomba kerülő gyümölcs pálinkáik zamatosak, illatosak a speciális, egylépcsős aromatornyos (erősítő feltét) lepárlási eljárásnak köszönhetően.

Ezen termékeknek a speciális főzési eljárásnak köszönhetően nincs „karcos„ ízük és fogyasztáskor erős röviditalként funkcionálnak, küllemre víztiszta párlatok .

Az így készült párlataikból azonos minőségű palackozott gyümölcs pálinkákat készítenek.

Kereskedelmi forgalomba jelenleg nyolc féle gyümölcs pálinka van, ezek a következők: alma, körte, szilva, kékszőlő, barack, meggy, cseresznye és jonatán alma.

Kiszerelést tekintve: 0,5 l és 0,35 l üvegpalackozásban kerülnek forgalomba (svéd-bordói pálinkás palack), melyeket 6 db-onként karton dobozokba csomagolnak.