Nagyleshegy Borászati Kft.

Borkultúra az újjáéledt 18. századi présházban

Skrabski Pince
8242 Balatonudvari, Belterület hrsz. 1206.
+36 70 590 8626
info@skrabski.hu
www.skrabski.hu
Facebook

A Skrabski Pincészetben nem csupán a bor tesz bennünket mámorossá, hanem a festői környezet és az csodálatosan felújított öreg présház harmóniája is.
A pince ugyanis egy olyan ritka szőlőhegy része, ahol több tulajdonos is korhűen újította fel az egykori betyártanyának és kitűnő búvóhelynek számító pincéket.

A Skrabski Pincészetben jól tudják, hogy a szőlő ott a legízletesebb, ahol jó a kilátás ?. A Balaton áldásos visszatükröződő hatása ugyanis egyedülálló íz harmóniát teremt a szőlőben, így a borban is.

A pincészetben Káli Balázs pincemester és Sümegi Gábor szintén a Skrabski család által korábban elkezdett természet közeli termesztés mellett tették le voksukat. 5 Ha-on gazdálkodnak. Szívügyük a természet és az ahhoz tartozó környezet megóvása, illetve megtartása mellet való szőlőművelés. A természetességhez hozzá tartozik a bor spontán erjedésén alapuló technológia, amellyel hűen őrzik a termőhelyre és fajtára vonatkozó egyedi jelleget.

Szeretettel ajánljuk ezeket a varázslatos helyről származó, egyedi íz világú borokat, illetve a pince borkóstolóit, ahol megcsodálhatják azt a panorámát, amit a szőlőtőkék egész évben élveznek és meghálálnak.

Az öreg présházakban éjszakázni feledhetetlen élmény: képzeljük csak el, amint a Balatoni naplementét a legnagyobb szezonban is meghitt nyugalomban, a víztükörben gyönyörködve, egy kitűnő bor mellett nézhetjük végig szeretteinkkel, amit egy fényözöntől mentes, igazi csillagfényes romantikában úszó éjszaka követ.

Termékek

  • Rajnai
  • Olaszrizling
  • Szürkebarát
  • Furmint
  • Kékfrankos

Vásárolni helyben lehet, borkóstolóikon, bizonyos kiskereskedelmi egységekben és éttermekben. Érdeklődjön telefonon!

Szolgáltatások

  • Borkóstolók
  • Szálláshely (2 apartman, összesen 12 fő)

Kérjük, legyen arra tekintettel, hogy a borászok nem csupán értékesítenek, hanem nap mint nap végzik a szőlészeti, borászati munkálatokat.
Ha borkóstolón venne részt vagy vásárolni szeretne, kérjük, jelezze előre telefonon.