help concept, special toned photo f/x, focus point selective

Segítsük adományainkkal a Balaton-felvidéki gyermekeket, családokat, időseket, rászorulókat

Az ÉLTETŐ szociális területen készít elő fejlesztési projektet a hátrányos helyzetű településekkel együttműködve. Az egyeztetések során több olyan probléma is felmerült, amelyen célzott adományozással lehet segíteni a helyben élő gyermekeken, családokon, időseken, ideiglenesen nehezebb helyzetbe került lakosokon.

Alább összegyűjtöttünk erre pár lehetőséget és kérjük tagjainkat, aki teheti, segítse adományaival a nehezebb helyzetben lévőket.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatárai havonta többször találkoznak a települések rászoruló családjaival, így pontosan tudják, hogy kinek mire lenne szüksége, legyen az gyermek, egy egész család vagy idős, beteg ember.
Ilyenek például: élelmiszercsomagok, tárcsás és automata mosógép, centrifuga, hűtő, gáztűzhely, mikró, kiságy, gyermek- és felnőtt ágy, különböző bútorok, ágynemű, huzat, függöny, takaró, csecsemő-, gyermek- és felnőtt ruhák.
A Balaton-felvidéken az alábbi települések szociális, társadalmi, gazdasági mutatói a legrosszabbak, így az adományok itt lennének a legszükségesebbek: Barnag, Bazsi, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Hetyefő, Hosztót, Megyer, Rigács, Sümegprága, Szentimrefalva, Szentjakabfa, Tagyon, Ukk, Veszprémgalsa, Vigántpetend, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes, Zalaszegvár.
Az ÉLTETŐ működési területén az alábbi központokkal működnek a családsegítő és jóléti szolgálati irodák, ahol közvetlenül a rászoruló családok részére gyűjtik az adományokat:  
Sümeg, Árpád u. 20. 87/352-862
Ukk, Kossuth u. 39. 87/321-089
Csabrendek, Árpád u. 4., 87/553-026,  
Veszprém, Mikszáth Kálmán u. 13., 88/402-530
Balatonfüred, Kéki u. 6., 87/580-612

Adománygyűjtő szervezetek, akikhez szintén leadhatjuk elkészített, segítő csomagjainkat:
Máltai Szeretetszolgálat sümegi csoportja: Molnár Katalin: 30/552-4334
Caritas sümegi csoportja: Némethné Pajor Ica: 30/499-3396

A lehetőségeinkhez mért kisebb-nagyobb adományokkal nagyon sokat segíthetünk!
Tegyük együtt jobbá, szebbé a holnapot!

Az ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület részéről további információt nyújt:
Orbánné Polgár Zsanett: 87/350-111, kozpont@balatonleader.hu