Országos Vidékfejlesztési Nap és LEADER Konferencián vettünk részt

2019. június 3-4-én Lakitelek Népfőiskola adott otthont a megrendezett Országos Vidékfejlesztési Nap és LEADER Konferenciának. A kétnapos rendezvényen mi is részt vettünk, amely során sok hasznos információval és jó élményekkel gazdagodtunk.

A rendezvényt a LEADER Egyesületek Szövetségének bevonásával és szakmai segítségével, valamint az Irányító Hatóság támogatásával, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének döntése értelmében az Állandó Titkársága szervezte meg.

A konferenciával lehetőséget teremtettek a Helyi Akciócsoportok képviselői számára, hogy találkozhassanak és gyarapíthassák tudásukat.

A rendezvény első napján az Okos térség, okos falu (Smart Village), Biomassza alapú gazdaság, Társadalmi, szociális innováció, vidéki foglalkoztatás, valamint a LEADER fejlesztési elveinek aktualizálása, a LEADER hozzáadott értékek témákban kaptunk tájékoztatást, majd ezt követően műhelymunka keretében lehetőségünk volt a témák megvitatására.

A második napon a LEADER kifogáskezelés eljárásrendje és gyakorlati tudnivalóiról dr. Mavrák Hedvig az Agrár-vidékfejlesztési Jogorvoslati Főosztály, Agrárminisztérium főosztályvezető asszonya tartott előadást, majd a LEADER változás-bejelentés eljárásrendje és gyakorlati tudnivalóiról Kovács Eszter a Magyar Államkincstár vidékfejlesztési jogcímfelelősétől kaptunk tájékoztatást.