Ottmár Dóra

Színes szépségek Mencshelyről

8271 Mencshely, fő utca 31.
+36 70 451 9497
ottmardora@yahoo.com
www.od-ceramics.com
Facebook

Betérő turistáknak állandóan látogatható, előzetes bejelentkezés esetén kézműves foglalkozásokat is szívesen szerveznek.

Szolgáltatások

Szívesen tartanak kerámia foglakozásokat, szakkört. Nyári időszakban betérő vendégek kipróbálhatják a korongozást, formázást, díszítést, helyben, vagy a hamarosan elkészülő mencshelyi kézműves műhelyben.

Vásárolni lehet

  • Vasárnaponként Káptalantótiban Liliomkert piacon,
  • szombatonként a környékbeli vásárokban változó helyen (Akli Major, Biobalaton, Dörgicse, Vászoly, stb),
    rendezvényeken, háznál és online.
  • Balatonakaliban  az új szupermarketban, és nyáron naponta az ott kialakításra kerülő piactéren
  • Balatonfüreden a Tourinform irodában

Ottmár Dóra, építész, 2009-ben a Főváros mellől Balaton-felvidéki Mencshelyre költözött. Ebben a varázslatos kis faluban kezdett el komolyabban a kerámiával foglalkozni. Egyedi kézműves kerámia ékszerek és használati tárgyak kerülnek ki műhelyéből. A színes ékszereken kívül készít szalagokból felrakott terrakotta kaspókat, padlóvázákat, anyagában színezve, kézzel korongozott mázas kerámia bögréket, kancsókat, tálkákat fazekas színekkel, de vannak a karácsonyi díszek, gömbök is az alkotásai között.

Jellegzetes formavilágában megtalálhatóak a színes virágok, csigavonalak, geometriai minták. Ékszerei nagyon vidám hangulatot közvetítenek, virágokkal, csipkemintával díszített nyakláncok, medálok, karkötők, szívecskés gyűrűk a pasztell színektől az erős karakteres árnyalatokig a szivárvány színeiben pompáznak.

Az ékszerei minden elemét kézzel formálja, gyúrja, így kissé rusztikus hatásúak, de mindenképpen megismételhetetlen, egyedi darabok. A színes fényes mázak igazán dekoratívvá teszik őket.
Karácsonykor szívesen készít aromalámpákat, gyertyatartókat és díszeket is.