Figyelem! Utolsó lehetőség LEADER pályázatok benyújtására!

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a felhívások esetében rendelkezésre álló keretösszegek várhatóan 2019. október 31.-ével kimerülnek, ezt követően a felhívások lezárásra kerülnek!

1. Együttműködésekkel kiegészülő termelés-, szolgáltatás-, illetve kínálatfejlesztési, -bővítési fejlesztések, tevékenységek támogatása
(VP6-19.2.1.-28-1-17)

A felhívás azon tagjaink (vállalkozások, vállalkozási jellegű tevékenységet folytató adószámos magánszemélyek, őstermelők, civil szervezetek, önkormányzatok) számára nyújt támogatási lehetőséget:

  • akik A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjeggyel már rendelkeznek (vagy a tervezett projekt megvalósítása során ezt megszerzik) pl.: védjegyes tevékenység fejlesztése eszközbeszerzéssel, épületfelújítással, kapcsolódó marketingtevékenységgel stb.

VAGY

  • a támogatást igénylő már része a balatonfelvidekitura.hu oldalon található túraútvonal rendszernek (vagy a fejlesztés révén részévé kíván válni) pl.: túraútvonal rendszerben lévő épített és természeti látnivalók, illetve az útvonal részét képező turisztikai szolgáltatók, termelők tevékenységének fejlesztése

A támogatási kérelmek benyújtásának határideje 2019. október 31. 

(a kérelmek benyújtása folyamatos, forráskimerülésig tudjuk fogadni a pályázatokat)

A rendelkezésre álló keretösszeg 299 597 491 Ft, melyből minimum 200.000 Ft maximum  5.000.000 Ft nyerhető el támogatásként.

Támogatás mértéke:

  • Vállalkozás esetében: 50-60 %
  • Önkormányzat, civil szervezet esetében: 75-85%
  • Konzorcium esetében: +10%

 2. Társadalmi aktivitást és a helyi identitást erősítő közösségi terek, ifjúsági-, közösségi- és vidékfejlesztési bázispontok kialakítása, fejlesztése, és infrastrukturális hátterének bővítése
(VP6-19.2.1.-28-2-17)

A felhívás azon tagjaink (civil szervezetek, önkormányzatok, egyházak) számára nyújt támogatási lehetőséget, amelyek kisebb fejlesztésekkel alkalmassá tehetők arra, hogy több települést lefedően működési területük szakértőiként segítsék a térség fejlődését, és az így kialakított közösségi terek és bázisok biztos pontot jelentsenek a társadalmi és gazdasági együttműködések erősítésében, a helyi termékek és szolgáltatások népszerűsítésében, a helyi közösségek és a helyi fejlesztési kapacitások erősítésében egyaránt.

A támogatási kérelmek benyújtásának határideje 2019. október 31.

(a kérelmek benyújtása folyamatos, forráskimerülésig tudjuk fogadni a pályázatokat)

A rendelkezésre álló keretösszeg 70 000 000 Ft, melyből minimum 200.000 Ft maximum 3.000.000 Ft nyerhető el támogatásként.

Támogatás mértéke: 90% Konzorcium esetében: +10%

 

A felhívások a Magyar Államkincstár oldalán érhetőek el: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

A pályázati felhívásokkal kapcsolatban minden héten előzetes bejelentkezés alapján konzultációs napot tartunk, melynek időpontjáról www.eltetobalatonfelvidek.hu oldalon adunk tájékoztatást.

Emellett figyelmükbe ajánljuk központi honlapunkat (www.eltetobalatonfelvidek.hu/palyazatok), melyen a pályázatok menüpont alatt minden fontos információt megtalálhatnak a LEADER Helyi Felhívásokról.

Egyéb kérdés esetén keressenek elérhetőségeinken:

e-mail: kozpont@balatonleader.hu

telefon: 87/350-111