Kolumbiaiak látogatása az Éltetőnél

A Magyar-Kolumbiai Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. szervezésében 2019.07.15-én kolumbiai csoport tett látogatást az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnél. A program keretében betekintést nyerhettek „A Vidék Minősége” védjegyrendszer működésébe. Az előadás során a védjegy sikereit, céljait és előnyeit is megismerhette a csoport. Ezt követően betekintést nyerhettek védjegyeseink mindennapjaiba, illetve megismerhették a Balaton-felvidék kincseit. Még a keddi nap folyamán ellátogattak Ukkra, a Bébic Szociális Szövetkezethez, ahol védjegyes szörpöket és lekvárokat kóstolhattak. A magyaros ízeket Sümegen, a Kisfaludy Étteremben kóstolhatták meg. Majd a nap zárásaként Balatonakalin, a Fék Üzletházban vásárolhattak helyi termékeket.
A következő nap Sümegprágán kezdődött, ahol a helyi védjegyes sajttal ismerkedhetett meg a csoport. Ezután az Őshaza Vendégháznál és a „Fülig Jimmy” Pálinkaháznál tettek látogatást.

Nagy öröm számunkra, hogy tevékenységeinket és „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszert egyre több ország és egyre távolabbi tájak lakói, szervezetei ismerhetik meg és adaptálhatják saját országaikban, jó példaként állítva azokat mindenki elé.