Helyi pályázati felhívásokkal kapcsolatos aktualitások

Kedves Pályázóink!

A hozzánk beérkező folyamatos érdeklődés miatt ezúton szeretnénk általános információt adni a benyújtott LEADER pályázatok kezelési folyamatáról.

Jelenleg az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület LEADER pályázatai nyitva vannak, azaz az utolsó szakasznapig, 2019. május 30-ig van lehetőség támogatási kérelem benyújtására.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az eddig benyújtott támogatási kérelmek ellenőrzési folyamata nem kezdődött volna meg. Tisztában vagyunk azzal, hogy minden pályázó számára fontos a mihamarabbi döntés meghozatala. Munkaszervezetünk az Irányító Hatóság és a MÁK munkatársaival együttműködve azon dolgozik, hogy a beérkezett kérelmek precízen és időben ellenőrzésre, majd elbírálásra kerüljenek, ugyanakkor ez egy összetett feladatvégzést jelent számunkra, hiszen az esetleges hibák és hiányosságok a pályázatkezelés folyamata alatt könnyebben megoldhatóak, mint a kifizetés igénylésénél.

A pályázatkezelés az alábbi feladatokból áll össze:

  • a beérkezett kérelem adminisztratív ellenőrzése, azaz a jogszabályi és a helyi felhívásban rögzíttetettnek való megfelelőség vizsgálata
  • a kérelem hiánypótlása
  • szükség esetén hiánypótlás kiegészítés kiküldése az ügyfélnek
  • a kérelem tartalmi értékelése
  • Helyi Bíráló Bizottsági döntés (a HBB döntési javaslatot ad a kérelmek támogatásáról vagy elutasításáról)
  • IH ellenőrzés: a kérelmek végső jogosultsági ellenőrzését az Irányító Hatóság végzi, a támogató vagy elutasító döntést megküldi a támogatást igénylő részére.

Az eddig beérkezett támogatási kérelmek aktuális állapotát az alábbi táblázat foglalja össze:

Szakasznap

Folyamat állapota

2018. március, április

Tartalmi értékelés alatt

2018. augusztus 31.

Jogosultság ellenőrzés / hiánypótlás alatt

2018. december 31.

Beérkezett

 

Ez azt is jelenti, hogy az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnél az egyes szakasznaponként benyújtott támogatási kérelmek kerülnek együttesen HBB döntés elé (azaz a döntéssel nem fogjuk megvárni a források kimerülését és az összes pályázat beérkezését, hanem több HBB döntésre fog sor kerülni).

Emellett továbbra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a pályázatok saját felelősségre a beadás követően megkezdhetőek!

A hiánypótlások elektronikus úton kerülnek kiküldésre a gazdasági társaságok és a non-profit szervezetek (önkormányzatok is) a cégkapun, egyéb ügyfelek esetében pedig az ügyfélkapun keresztül, ezért kérnénk minden pályázót, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel tárhelyükre érkező értesítéséket.

A pályázatokkal kapcsolatos további információk a www.eltetobalatonfelvidek.hu/palyazatok oldalon továbbra is rendelkezésre állnak.