Hasznos információk a hiánypótláshoz

Felhívjuk kedves pályázóink figyelmét, hogy a honlapunk nyitóoldaláról elérhető Pályázatok menüpont alatt folyamatos tájékoztatást adunk a LEADER pályázatokat érintő aktualitásokról.

Az alábbiakban a hiánypótlások benyújtásához kapcsolódó legfontosabb információkat gyűjtöttük össze:

 • A hiánypótlások elektronikus úton kerülnek kiküldésre a gazdasági társaságok és a non-profit szervezetek (önkormányzatok is) a cégkapun, egyéb ügyfelek esetében pedig az ügyfélkapun keresztül, ezért kérnénk minden pályázót, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel tárhelyükre érkező értesítéseket.
 • Az árajánlatos tételekhez kapcsolódóan nem megfelelően megadott adato(ka)t a  www.mvh.allamkincstar.gov.hu oldalon a Kiemelt dokumentumok / NYOMTATVÁNYOK HIÁNYPÓTLÁSHOZ helyen elérhető formanyomtatványok teljes körű kitöltésével kell pótolni. A kitöltött formanyomtatvány(oka)t elektronikusan, szkennelés útján előállított formában (pl. pdf, jpg) kell csatolni hiánypótláshoz.
 • Formanyomtatványok hiánypótláshoz:
  Árajánlatos tételek esetében
  Építés esetében
  Építési tételek esetében
 • A támogatott intézkedésben való részvétel feltételeinek már a támogatási kérelem benyújtásakor fenn kell állniuk 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 57/E. § (1) bekezdése alapján.
 • A 272/2014.(XI.5.) Korm. rendelet 60.§ (3) bekezdése értelmében hiánypótlásra csak egyszer van lehetőség. 
 • A hiányosságok pótlására a pályázóknak 15 nap áll rendelkezésre.
 • A hiánypótlások feldolgozása után esetlegesen hiánypótlás kiegészítés kiküldésére kerülhet sor, amelyek pótlását szintén a megjelölt formanyomtatványokon, a fenti szabályok figyelembe vételével kell benyújtani. A hiánypótlás kiegészítésben felmerült hiányosságok pótlására 5-8 nap áll a támogatási kérelmet benyújtók rendelkezésére.
 • A 272/2014.(XI.5.) Korm. rendelet 57/C.§ (4) bekezdése értelmében a felhívás eltérő rendelkezése hiányában a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló határidő utolsó napját követően a támogatási kérelemben szereplő támogatási alapra, illetve összegre nézve módosítási kérelem nem nyújtható be. A támogatás alapját adott intézkedésre vonatkozóan a felhívás határozza meg.
 • A LEADER pályázatok hiánypótlásának teljesítésére elektronikus formában van lehetőség. A feltöltött útmutató lépésről lépésre ad segítséget a folyamat végrehajtásában.