GRATULÁLUNK! Magyar Termék Nagydíjat kapott a kapolcsi Ilona Malom Műhely

A fiatal, nagyon kreatív, alkotókból, tervezőkből, asztalosokból álló csapat 2016-ban, egyedi kültéri játszóeszközökből álló termékcsaládjával nyerte el a kitüntető díjat. Kocsis Csaba ügyvezetőt kérdeztük a díjról:

Mit alkottatok, amivel ezt a díjat megkaptátok?

A díjra 38 kategóriában lehet pályázni. Mi a játszószer kategóriában pályáztunk egy egyedi, kültéri játszóeszközök termékcsaláddal, ami mozgásfejlesztő, óvodai játszóeszközökből áll.

Miért fontos számotokra ez a díj?

Ez egy olyan rangos elismerés, amely tulajdonképpen tanúsítja cégünket is az érték, a minőség, az innováció és a fogyasztóorientáltság terén. Fontosnak tartjuk, hogy a közeljövőben nemzetközi szinten is megjelenjenek termékeink. Ez a díj nemzetközileg is elismert és ugródeszkát jelenthet a külföldi piacok felé. Magyarországon jelenleg jellemzően pályázati lehetőséggel vásárolják önkormányzatok, különböző szervezetek a játszótereinket, játékainkat. Az egyediségük miatt ezek nem az alap árkategóriás játékok közé sorolhatóak, így a pályázati lehetőségek csökkenésével új piacok felé is nyitnunk kell.

Kisebb, vidéki vállalkozások között ritka, hogy ezzel a Nagydíjjal rendelkezik egy cég?

Nem nagyon jellemző, különösen nem a mi működési területünkön. A mi csapatunkat nagyon jó érzéssel tölti el, hogy immár 16 éve működünk itt Kapolcson, amely egy 400 fő alatti kis település. Nagyon sok gratulációt kaptunk az elmúlt pár hétben, ami tovább lelkesít. Büszkék vagyunk az eredményeinkre és sokan örülnek velünk. Ez nagyon jó.

2014 óta vagytok jogosultak használni a Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyet. Mit jelent számodra ez a védjegy és mit a most elnyert védjegy?

A Vidék Minősége védjegy nekem az egész közösségi, vidékfejlesztési szellemiséget jelenti. Kimondottan a helyi gazdasági kapcsolatokról, alapanyagok használatáról szól, az egyéb térségi együttműködések, értékek vállalását és megvalósítását tanúsítja, amit a térségi vállalkozók és több más szervezet vállal magára. A Magyar Termék Védjegy tulajdonképpen a kiírók által meghatározott, érték, minőség, innováció, fogyasztóközpontúság mentén való minősítést jelenti. Általánosabb, nem annyira helyhez kötődő, mint inkább gazdasági teljesítményhez köthető.

Ilona Malom Műhely Bt.
8294 Kapolcs, Kültelek 1.
Kocsis Csaba ügyvezető
+36 87 721-884, 70/941 1143
Fax:+36 87 999-685
muhely@ilonamalom.hu
www.ilonamalom.hu