Forrás: https://www.facebook.com/events/248602876007445/
Januárban egy nagyszabású fehérboros borvacsorával kezdtük az évet és most szeretnénk az ünnepek előtt egy vörösboros borvacsorával zárni a szezont, a IV. Vörös Balaton kísérő eseményeként!
A borterasz alatti Cabernet ültetvény a legidősebb saját területünk. A villa alatti parcelláról pedig átköltözött az öreg rizlingünk a keritésen kívülre. Egy új fajta került 2009-ben a helyére, a Syrah, mely felülmúlta minden várakozásunkat.
A már kifutott évjáratokból mi is csak nagyon ritkán bontunk, de októberben megkóstoltunk néhány régebbi, előásott palackot és nagyon meglepődtünk mi magunk is. Ott voltak szakácsok, borászunk, tulajdonosok, kollégák és csak jöttek egymás után az ízek, alapanyagok, ötletek. Aztán műhelymunka következett. Kóstolgattunk, keresgéltünk a kiválasztott borok mellé olyan alapanyagokból, melyek a legszebb bor-étel párosítást adják ki.
Olaszrizlinghez is öröm volt ételeket megálmodni januárban, de ez most olyan gourmet utazás lesz, amilyen sosem volt minálunk: csopaki vöröseink, Somogyi Károly szakácsunk és a borterasz konyhájának eddigi legszebb találkozására készülünk. A Füredi Péklány külön kenyeret süt nekünk az estéhez és helyi sajműhelyekkel is felvettük a kapcsolatot, tehát sok meglepetés várható 😉
BOROK ÉS FOGÁSOK:
Köszöntő bor: RoséBOR 2017/8
Piroska Siller 2016.
Halleves, harcsa, tyúkgomba
Syrah 2017 (PREMIER)
Pelmenyi, borjumáj, zsendice-joghurt, szarvasgombás csicsóka
Syrah 2013.
Vadkacsa, cékladödölle, ribizli
Derű 2015.
Szarvasgerinc, tökmag, kakukkfű, étcsoki, szilva
Syrah 2011.
Sajtmeglepetés
Cabernet sauvignon 2009
Csoki, fekete ribizli, zab
Jegyek 16.900 Ft áron, korlátozottan állnak rendelkezésre, 30 főt tudunk vendégül látni, mivel utolsó palackok kerülnek kibontásra. Így kérjük, hogy biztos részvétel esetén elérhetőségeinken jelentkezzen, aki jönne:
+36 30 515 7953
info@petranyipince.hu
vagy itt fb-on privát üzenetben.
Foglalása mellé kérjük telefonszámát, emailcímét is adja meg! Köszönjük.