10 éve 10 napon át

Idén 10. alkalommal nyitja ki kapuit az Éltető Völgy, július 19. és 28. között a Művészetek Völgye fesztivál keretén belül. Tíz napon át várjuk a Csigaház udvarán a helyi élelmiszerek és kézműves termékek kedvelőit.

Életre kell a kovácsműhely, festőművészek ecsetei hagynak nyomot a vásznon. Virtuális élménytúrán mutatjuk be falvaink 180 túraútvonalát. Mézet, bort, szörpöt, pálinkát, lekvárt, sajtot, füstölt ínyencségeket árulnak készítőik, és helyi termékekből készülő ételeket, italokat ont magából a „vidék konyhája”.

Az udvar jó hangulatáról Kovács Krisztián, Kiki kisbíró gondoskodik.

Állandó programjaink, minden nap 10.00-20.00 között:

  • Ízelítőt kaphattok a Balaton-felvidék kínálatából. A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyesek termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádja ahol őstermelőink, kistermelőink, kézműveseink kínálják a helyi védjeggyel ellátott portékáikat. A termelők, vendéglátók, és alkotók elkötelezett munkája, együttműködése és társadalmi felelősségvállalása garancia arra, hogy a Balaton-felvidék által kínált termékek és szolgáltatások visszatükrözik a helyi jellegzetességeket magas színvonalú termékeket, kiszolgálást és programokat kínálva.
  • Vásári forgatag és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. Különféle népi játékokkal, táncházzal és vetélkedővel készülünk naponta. Aki betér hozzánk, megmutathatja, mi az a ZSCH, elcsíphet egy kalapos játékot vagy részt vehet egy rögtönzött népi mesejátékban. Kézműves foglalkozások gyerekeknek és felnőtteknek a Vidék Minősége Védjeggyel rendelkező kézművesek, alkotók közreműködésével. Az érdeklődők naponta más-más Balaton-felvidéki kézműves (keramikus, fazekas, fafaragó, mézeskalács készítő) segítségével élhetik meg az alkotás örömét.
  • Megismerhetitek a Balaton-felvidék turisztikai kínálatát. Virtuális túraútvonalaink a Balaton-felvidék csodálatos tájait, településeit, természeti kincseit, épített emlékeit, látnivalóit, együttműködő védjegyes szállásadóit, vendéglátóit, termelőit, szolgáltatóit fogják össze és mutatják be, miközben számtalan élményt kínálnak a túrázni, kirándulni, kikapcsolódni vágyóknak.

Kikkel is találkozhattok az udvarba?

Mindenkit szeretettel várunk! 🙂